Hanneke Groenteman presenteert nieuw programma bij MAX

Omroep max

Persbericht, 29 januari 2007

Hanneke Groenteman presenteert het nieuwe programma 'Sterren op het Doek' voor MAX

Vanaf juni start het nieuwe programma 'Sterren op het Doek'. Een programma van Omroep MAX in samenwerking met de BankGiro Loterij. Het programma, naar het BBC format Star Portraits, staat in de Britse top 65 van best bekeken tv programma's ooit en is daar aan het derde seizoen toe. De presentatie van de Nederlandse versie 'Sterren op het Doek' komt in handen van Hanneke Groenteman.

In Sterren op het Doek worden prominenten Nederlanders vereeuwigd door 3 uiteenlopende portretschilders, met verbluffende resultaten. Terwijl we de schilderijen zien uitgroeien tot de meest prachtige portretten, neemt Hanneke ons mee door het leven van haar gast. En dan de ontknoping, welk schilderij kiest Hanneke's gast? Wordt het dat fotografische of toch dat gekke portret?

Sterren op het Doek is Hanneke op het lijf geschreven: de combinatie tussen interessante mensen interviewen en de spanning van het resultaat van de schilderkunsten spreekt haar enorm aan. Zelf zegt ze hierover: 'Dit vind ik nou echt hele vernieuwende en leuke televisie. Ik zag het BBC programma en was meteen gegrepen. Het is wonderlijk om te zien hoe de mensen die geportretteerd worden zich opeens bloot geven aan de schilders. En hopelijk ook aan mij.'

Jan Slagter vind het ontzettend leuk dat Hanneke dit programma gaat presenteren: 'Hanneke was laatst bij mij voor een gesprek en ik vond het zo'n leuk mens. Een humoristische, aardige en kundige vakvrouw. Ik denk dat dit programma met haar als presentator nog beter zal worden dan de BBC versie.'

De BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland, steunt instellingen en organisaties op het gebied van cultuur. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers, vele miljoenen uitkeren aan haar begunstigden. Zo kunnen vele musea in Nederland belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op collectie Nederland. De cultuurloterij wil met dit programma duidelijk maken hoe zij culturele instellingen en organisaties in Nederland ondersteunt.

Einde persbericht