Provincie Flevoland



Verkeershinder Gooiseweg (N305)

In de periode maandag 29 januari tot en met vrijdag 9 februari worden de nieuwe leuningen op de brug in de Gooiseweg (N305) over de Hoge vaart geplaatst. Hiertoe dient op de brug één rijstrook voor het verkeer te worden afgezet. Het verkeer wordt door middel van een verkeersregelinstallatie over de andere rijstrook geleid. Hierdoor is de doorstroming beperkt en daarom dient het verkeer met enig oponthoud rekening te houden.

In de laatste maanden van het vorige jaar zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de brug in de Gooiseweg over de Hoge vaart zoals het vervangen van de asfaltdeklaag, het uitvoeren van betonreparaties, het vervangen van de rubberen strips in de uitzetvoegen en het aanpassen van de hemelwaterafvoer. Ook zijn oude leuningen op de brug verwijderd. Door de lange levertijd van de nieuwe leuningen kunnen deze pas nu worden geplaatst.

De staanders en liggers van de nieuwe leuningen hebben een veel grotere diameter dan de oude leuningen. Deze `zwaardere' uitvoering van de leuningen is noodzakelijk omdat de huidige voertuigen te kunnen keren.

De leuningen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal en voorzien van een gepoedercoate afwerklaag in de kenmerkende provinciale blauwe kleur. Hiermee is een lange en vrijwel onderhoudsvrije levensduur van de leuningen gegarandeerd.