Ingezonden persbericht

VVD: Rem op snelheidsverlaging N311

De VVD wil volledige openheid over discussies rondom de provinciale weg N311 (de Koningsweg) aan de noordrand van Arnhem. De snelheid op deze weg - die loopt vanaf de N784, de Apeldoornseweg naar de N310 richting Otterlo - zou volgens de provincie omlaag moeten van 80 KM/u naar 60 KM/u. De VVD heeft vernomen dat het provinciebestuur daar dinsdag over besluit. Als dat waar is dan wil de VVD dat dat besluit wordt uitgesteld, temeer daar een grote belangenvereniging tegen die snelheidsverlaging is.

De VVD wil graag weten waar die belangenverenigingen aan toe zijn. Daarom vraagt de VVD aan Gedeputeerde Staten wat het standpunt is en wanneer er over wordt gepraat. Verder wil de VVD weten hoe GS met de belangenverenigingen zijn omgegaan. De Regio Belangenvereniging Midden Veluwe (RBMV) is namens de Dorpsraad Schaarsbergen tegen verlaging van de maximumsnelheid. Zij verwachten gewoonweg meer overlast door het langzamere verkeer.

De VVD wil ook graag weten hoe serieus de provincie met de inbreng van deze belanghebbende partij is omgegaan. Verder vindt de VVD dat eerst de Gelderse politiek over deze weg moet praten voordat er een besluit wordt genomen over afwaardering.

Voor meer informatie kunt u bellen met Gelders VVD Statenlid Gerard van den Hengel, 06 481 86218.

Voor informatie over de verspreiding van dit persbericht kunt u bellen met Simon Trommel, Bureau voor Tekst en Communicatie, 0624259656 of mailen naar info@trommel.nu

Schriftelijke vragen (art. 42 RvO)
aan de voorzitter van Provinciale Staten van Gelderland

datum :
28 januari 2007
indiener(s) :
G.J. van den Hengel
onderwerp :
Veluwe 2010 deelproject "Hart van de Veluwe"

De onderstaande vragen zijn gericht aan Gedeputeerde Staten

Verzocht wordt de vragen te beantwoorden

Vraag/vragen:

· Is het juist dat GS voornemens is om de gehele N311 tot aan de N784 van 80 naar 60 km af te waarderen?

· Is het juist dat GS voornemens is een besluit te nemen over genoemd trace op 30 januari 2007?

· Op 8 november 2004 is een inspraakavond geweest in Otterlo waar ondermeer dit tracé aan de orde is geweest. Nadien is een vertegenwoordiger van de RBMV toegevoegd als lid aan de provinciale werkgroep. Is het juist dat pogingen om genoemd tracé op de agenda te krijgen van provinciale zijde zijn voorkomen? Indien dit juist is wat vindt u daar als GS van?

· Kan GS uiteenzetten op welke wijze de inspraak van RBMV en andere partijen gewogen is in uw besluitvorming?

· Is GS bereid om haar besluitvorming uit te stellen tot na de commissievergadering Verkeer en Water van 7 februari aanstaande?

Toelichting (facultatief):

- Inhoud brief van RBMV aan GS d.d. 26 januari 2007

Naam/namen en ondertekening:
G.J. van den Hengel, statenlid VVD

Met vriendelijke groet,

Simon Trommel

Simon Trommel Communicatie en Journalistiek
Schoolstraat 31
6828 GT Arnhem
info@trommel.nu
www.trommel.nu
Tel 0624259656