WNF-Video: BN-ers op weg naar WNF-Amazoneproject

Wereld natuur fonds

Persbericht 7 februari 2007

BN-ers op weg naar WNF-Amazoneproject

Zeven Bekende Nederlanders zijn afgelopen maandag naar de Braziliaanse jungle vertrokken voor opnames van het nieuwe RTL4-programma 'Surviving Nature: Cowboys & Angels'. Videobeelden van het vertrek zijn nu verkrijgbaar via:
pubstr.datiq.net/perssupport/wnfamazone.wmv

In het nieuwe programma, vanaf zaterdag 3 maart te zien bij RTL 4, gaan zeven Bekende Nederlanders een avontuurlijke confrontatie aan met de ongerepte natuur. 'Baantjer'-actrice Marian Mudder, 'RTL-Nieuws'-presentatrice Loretta Schrijver, presentator/tekstschrijver Harm Edens, (meubel)ontwerper Piet Hein Eek, acteur Maarten Spanjer, acteur/presentator Tim Immers en presentatrice Fabiënne de Vries reizen met een speciaal doel samen door de indrukwekkende Amazone in Brazilië.

Op primitieve wijze verkennen de deelnemers de adembenemende natuur, wildlife en cowboys. In tien afleveringen wordt een registratie van de avontuurlijke tocht weergegeven waarbij ieder een eigen WNF-project toegewezen heeft gekregen dat te maken heeft met de geheimen en wonderen van de natuur, met de locale bevolking en met de ondersteuning van de werkzaamheden van het Wereld Natuur Fonds. De projecten die centraal staan, zijn allemaal gericht op duurzaam beheer.

Het doel van de tocht is bewustwording - bij de BN'ers én bij de kijkers thuis - van de overweldigende schoonheid van de natuur en het enorme belang van evenwichtig gebruik daarvan voor de toekomst van natuur én mens in de Amazone. Dit grootste tropische bosgebied ter wereld wordt serieus bedreigd. Het bos verdwijnt in hoog tempo om plaats te maken voor weidegrond voor veeteelt en landbouwgrond voor sojaplantages. Dit proces wordt nog eens versneld door de aanleg van wegen.

Uitzending:
RTL 4, wekelijks vanaf zaterdag 3 maart, tussen 16.30 en 17.00 uur. Herhaling: RTL 4, wekelijks vanaf zondag 4 maart, tussen 13.20 en 13.50 uur.