Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Januari

---

Prinses Laurentien 5 maart 2007 bij première Lees en Schrijf!

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is maandag 5 maart in Utrecht aanwezig bij de première van het multimediaprogramma Lees en Schrijf!.

Dit door Stichting Expertisecentrum ETV.nl opgezette programma heeft tot doel op een laagdrempelige manier de basistaalvaardigheden van laaggeletterde volwassenen te vergroten.

Lees en Schrijf! beoogt de lees- en schrijfvaardigheden van laaggeletterde volwassenen te verbeteren door op een ongedwongen manier aandacht te besteden aan alledaagse woon- en werksituaties waarin informatietechnologie een rol speelt.

Onderdelen van het programma zijn een televisieserie van twaalf afleveringen, een werkboek met oefeningen en tips, een website en een hulptelefoon voor vragen over het materiaal en over cursussen in de buurt. De televisieserie zal worden uitgezonden op regionale tv-zenders.

ETV.nl is een initiatief van de regionale opleidingencentra (ROC's) het Albeda College in Rotterdam, de Mondriaan onderwijsgroep in Den Haag, het ROC van Amsterdam en het ROC Midden Nederland in Utrecht. Deze vier aanbieders van beroepsonderwijs en volwasseneneducatie werken samen aan de realisatie van een nieuw multimediaal concept met televisie, teletekst, internet en lesmateriaal. In de Stichting Expertisecentrum ETV.nl wordt samengewerkt met ROC's in Groningen, Drenthe en Brabant.

31 januari 2007
© RVD