Anp photo bv

Prinses Máxima lanceert ANP World Portraits

Amsterdam - 12 februari 2007

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden verricht op 5 maart aanstaande in het Museon in Den Haag de officiële lancering van World Portraits. Daar bezoekt zij ook als eerste de gelijknamige expositie.

World Portraits is een nieuw product van ANP Photo BV. Het is een collectie portretten van mensen uit de hele wereld. Het mooie en unieke van World Portraits is dat als het als eerste, wereldwijde initiatief ervoor zorgt dat mensen meedelen in de verkoopsuccessen van hun foto.

Waar ook ter wereld het model zich bevindt, de geportretteerde krijgt iedere keer geld voor de publicatie van zijn of haar foto. In tweede- en derdewereldlanden krijgen de modellen hun geld via microbanking faciliteiten.

De geportretteerden zijn geen professionele modellen, maar 'gewone' mensen die ter plaatse een zogenoemd model release contract tekenen. Hiermee geven ze toestemming voor het gebruik van hun foto voor alle publicatiedoeleinden.

Een deel van de collectie van World Portraits is te bezichtigen op www.world-portraits.com. Alle foto's van World Portraits zijn tegen de gebruikelijke tarieven te bestellen of te downloaden op www.anp-photo.com.

World Portraits wordt gesteund door Stichting DOEN. Stichting DOEN staat achter het concept van World Portraits omdat zij het portretrecht als een basisrecht van mensen beschouwt. DOEN vindt het de hoogste tijd dat dit recht ook voor mensen ontwikkelingslanden waar mogelijk zo goed mogelijk geregeld wordt. World Portraits is hierbij een belangrijke stap in de goede richting. Daarom verleende DOEN een startsubsidie aan ANP Photo om het project te kunnen uitvoeren. Stichting DOEN werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen. Dit doet zij met subsidies, leningen, garanties en participaties voor initiatieven op het gebied van Duurzame Ontwikkeling, Cultuur en Welzijn.

Programma
14.30-15.15 Ontvangst pers en genodigden in de ontvangstzaal van het Museon. 15.30 Aankomst en verwelkoming HKH Prinses Máxima der Nederlanden. 15.40 Toespraak Bert Molsbergen, directeur van het Museon 15.45 Toespraak Bas van Beek, directeur ANP Photo
15.50 Vertoning documentaire film over World Portraits 15.55 Openingshandeling World Portraits door HKH Prinses Máxima. 16.05 HKH Prinses Máxima begeeft zich naar de expositieruimte om de tentoonstelling te bezichtigen.
16.30 Einde officiële programma.

Locatie
Museon (www.museon.nl)
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
T 070- 338 1338
In de directe omgeving van het Museon is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren.

ANP
Het ANP is dé nieuwsleverancier van Nederlandse dagbladen, radio en tv, internet, overheden en het bedrijfsleven. Ook is het ANP-nieuws bruikbaar voor mobiele toepassingen als SMS, MMS en WAP. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's voor mediagebruik uit.

ANP Photo
ANP Photo levert sinds 1946 een dagelijkse stroom nieuwsfoto's aan de kranten. Deze beelden zijn, samen met vele andere bronnen, op www.anp-photo.com beschikbaar voor elke professionele beeldgebruiker in binnen- en buitenland.


---