Gemeente Elburg


Versnipperactie 5 t/m 16 maart 2007

In de periode van 5 t/m 16 maart 2007 wordt de versnipperactie voor particulieren gehouden. In deze weken komt de gemeente bij inwoners van de gemeente Elburg, die zich vooraf hebben aangemeld, kosteloos snoeihout versnipperen. De houtsnippers worden niet van gemeentewege afgevoerd.


1. Het snoeihout moet afkomstig zijn van particuliere tuinen/erfafscheidingen. Per adres wordt maximaal 30 minuten besteed.

2. Het snoeihout mag niet op een verzamelpunt worden aangeboden waar meerdere particulieren het snoeihout aanbieden. De takken moeten per aanmelding worden verzameld.

3. Het snoeihout moet netjes worden aangeboden. Dat wil zeggen dat het snoeihout netjes gestapeld moet zijn en dat de toppen van de takken dezelfde kant op liggen. Het snoeihout moet zijn ontdaan van andere stoffen en materialen. De takken mogen niet samengebonden zijn. De takken moeten vóór de woning, aan de openbare weg worden aangeboden, op zodanige wijze dat de versnippering met het op de rijweg staande voertuig kan plaatsvinden.

Het is voor de medewerkers van de gemeente effectiever werken wanneer u de takken zo opstapelt dat de takken die u het laatst op de stapel legt het eerst kunnen worden versnipperd (dus het dichtst bij de weg liggen).

4. De takken en stammen mogen niet dikker zijn dan 10 cm. Takken en stammen moeten los van elkaar worden aangeboden, dat betekent b.v. dat als iemand een conifeer of struik wil aanbieden, de takken van de stam gesnoeid moeten worden. De stobbe (dat is het wortelgestel) wordt niet versnipperd.

5. De takken moeten vanaf 5 maart voor gebied 1:ten noorden van de Broekdijk/Huisdijk, ten westen van de Haerderweg (Elburg, Oostendorp, Hoge Enk, Doornspijk en omgeving) resp. 12 maart gebied 2:ten zuiden van de Broekdijk/Huisdijk, ten oosten van de Haerderweg ('t Harde en omgeving) a.s., uiterlijk 08.00 uur gereed liggen.

De gemeente zal de houtsnippers achterlaten op de plaats waar de takken zijn aangeboden. De houtsnippers dienen door de aanmelder uiterlijk de volgende dag vóór 12.00 uur te worden weggehaald. Het is de bedoeling dat u de houtsnippers hergebruikt. Wanneer u er geen bestemming voor heeft, kunt u de houtsnippers in de groene container kwijt.

6. Indien ter plaatse blijkt dat niet aan de voorwaarden voor de actie is voldaan, zal er geen versnippering plaatsvinden.
7. U kunt zich aanmelden voor de versnipperactie door onderstaande bon in te vullen en deze op te sturen naar Gemeente Elburg, t.a.v. de afdeling Civiel Beheer en Groen, Postbus 70, 8080 AB ELBURG of deze af te geven op het gemeentekantoor. Wij kunnen vooraf niet aangeven wanneer wij bij u komen snipperen. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de hoeveelheid takken die worden aangeboden.

DE AANMELDING VOOR GEBIED 1 MOET UITERLIJK WOENSDAG 28 FEBRUARI 2007 DOOR DE GEMEENTE ZIJN ONTVANGEN, VOOR GEBIED 2 UITERLIJK WOENSDAG 7 MAART 2007.


* Aanmelding versnipperactie 5 t/m 16 maart 2007