Ingezonden persbericht


Persbericht

Aftrap Jantje Beton Collecte met veel kabaal én Edwin Rutten!

Kun je eigenlijk op collectebussen drummen?

Utrecht ­ 1 maart 2007. Op maandag 5 maart a.s. wordt met veel kabaal de aftrap gegeven voor de Jantje Beton Collecte. Dit gebeurt in speeltuin Erfgooierskwartier te Hilversum. Edwin Rutten treedt bij de aftrap voor het eerst op in zijn rol als ambassadeur van Jantje Beton. Tijdens de aftrap geeft hij een muzikaal optreden dat geheel in het teken van de collecte staat. Hoe hij dit gaat doen? We weten alleen dat hij zijn drumstokken en wat kleingeld meeneemt, en dat hij flink wat geluid gaat produceren. Ook heeft Edwin zijn broer 'Ome Willem' uitgenodigd om een handje te helpen. Natuurlijk zijn er tientallen kinderen aanwezig die niets van deze show willen missen.

De Jantje Beton Collecte vindt plaats van 5 tot en met 10 maart. In deze week gaan 48.000 collectanten, afkomstig uit het jeugd- en jongerenwerk, de straat op om geld op te halen. Deelnemende organisaties mogen de helft van hun collecteopbrengst zelf besteden. Met de andere helft van het geld steunt Jantje Beton tal van initiatieven, projecten en activiteiten. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan kinderen in aandachtswijken en kinderen die in de verdrukking zijn gekomen door problemen thuis.

Jantje Beton stimuleert spelen in de buurt. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Noot voor de redactie /