Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Wedstrijd vrij springen Saasveld 02-03-2007

Maandagavond 5 maart vrij springen in Saasveld met verloting gratis dekking van Stal Eurocommerce

De laatste jaren is bewezen dat er voor wedstrijden vrij springen voor jonge paarden enorm veel belangstelling bestaat in Twente. Aan de door de Rijpaard-Fokvereniging Twente georganiseerde voorselectiewedstrijden hebben 100 drie- en vierjarige paarden deelgenomen. De juryleden Judith Ribbels en Gerben Steggink konden in de voorselectiedagen een hele patente groep van 23 paarden samenstellen voor de finale op maandag 5 maart 2007, te houden in de Ankerhal te Saasveld, aanvang 19.30 uur. De lijst van de geselecteerde paarden is te vinden op www.startlijsten.nl en www.kwpn.nl (regio Overijssel).
De finalepaarden worden beoordeeld en becommentarieerd door Pieter Kersten, lid hengstenkeuringscommissie KWPN en door Eric Naberink. De presentatie van de paarden zal gedaan worden door Dirk Willem Rosie. Hij geeft een uitvoerige beschrijving van de achtergrond van het finalepaard.
Bijzonder content is het bestuur met het door Stal Eurocommerce te Lochem beschikbaar stellen van een gratis dekking, welke verloot zal gaan worden onder de bezoekers. De gelukkige winnaar kan kiezen uit een dekking door de zich met uitstekende nakomelingen profilerende hengst Eurocommerce Washington (Carpaccio x Cassini I x Ronald x Silvester, Holsteiner stam 6900) of, als alternatief, door de Zangersheide goedgekeurde hengst Memphis (Quinar Z x Carthago Z x Cor de la Bryere x Ronald, Holsteiner stam 1866).
Stal Eurocommerce zal tijdens de pauze een showprogramma verzorgen waarbij Eurocommerce Memphis en enkele ander hengsten live te bewonderen zijn. Eurocommerce Memphis zal aan de hand maar ook onder de man getoond worden. De trekking zal na afloop van de wedstrijd, tijdens de prijsuitreiking, plaatsvinden onder de dan aanwezige bezoekers.
De Ankerhal is speciaal voor deze wedstrijd voorzien van een tribune, en indien nodig is er verwarming aanwezig.

(Bron: Regio Overijssel)