Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 4 maart

* AUTO WEG NA TANKEN
ROTTERDAM-BLIJDORPSE POLDER- Een 19-jarige Rotterdamse automobilist keek in de nacht van zaterdag op zondag raar op toen een onbekende man in zijn auto stapte en weg reed. De man was op de Stadhoudersweg gaan tanken en was, zonder de sleutels uit het contact te halen, naar binnen gegaan om te betalen. De onbekend gebleven man stapte in en is weggereden in de richting van de A13. De Rotterdammer doet aangifte.


* TAXICHAUFFEUR BEROOFD; GETUIGEN GEZOCHT

ROTTERDAM-RUBROEK- De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 46-jarige Rotterdamse taxichauffeur in de Leopoldstraat. De man was in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor zes naar de Leopoldstraat gereden om een klant op te halen. In de straat stonden twee mannen, die instapten. Vrijwel direct kreeg de chauffeur een stomp voorwerp tegen zijn nek gedrukt en eisten de twee de portemonnee van het slachtoffer. Hij gaf deze af waarna de twee daders er met zijn autosleutels vandoor gingen in de richting van de Robert Baeldestraat. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de beroving of anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Er is een summier signalement bekend van de daders. Het gaat om twee negroïde mannen, een met een slank postuur en een met een gezet postuur. Heeft u iets gezien zaterdagochtend rond kwart voor zes in de Leopoldstraat of heeft u misschien de mannen weg zien rennen in de richting van de Robert Baeldestraat of verder? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Uitgave zaterdag 3 maart

* TIEN MANNEN AANGEHOUDEN NA ONENIGHEID
ROTTERDAM-NIEUWE WESTEN- Politiepersoneel stelde na een melding van een vechtpartij vrijdagnacht op het Mathenesserplein, direct een onderzoek in. Een groep personen had door nog onbekende oorzaak ruzie gekregen en er waren over en weer rake klappen gevallen. Daarnaast was een 20-jarige inwoner van Maassluis gewond geraakt doordat hij gestoken was met een mes. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC. De politie heeft negen personen, in de leeftijd van 20 tot 23 jaar en afkomstig uit Rotterdam, Maassluis en Schiedam, aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor. De verwondingen van de 20-jarige man uit Maassluis bleken mee te vallen, hij werd vervolgens eveneens aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en ieders betrokkenheid.


* ZEVEN MAN AANGEHOUDEN VOOR VERDOVENDE MIDDELEN

ROTTERDAM-LISKWARTIER- Politiepersoneel stelde vrijdagmiddag, na klachten van omwonenden over mogelijke dealerpraktijken, een onderzoek in naar een woning in de Willebrordusstraat. Er bleek er een flinke aanloop te zijn op het pand, waaronder twee duitse heren, 40 en 29 jaar oud die, zoals bij controle bleek, een handelshoeveelheid harddrugs hadden gekocht in de woning. Zij zijn aangehouden. Vervolgens zijn in totaal vijf Rotterdammers, 20, 26, 27, 29 en 34 jaar oud aangehouden, voor handel dan wel bezit van harddrugs. In de woning werd een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, dit is in beslag genomen. Ook werden er twee auto's en een geldbedrag in beslag genomen. Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.