Gemeente Hengelo

Werkzaamheden lindes aan de Haaksbergerstraat

De kronen van de bomen worden met 30% ingenomen waardoor er minder windbelasting ontstaat. Zo wordt de stabiliteit van de bomen vergroot. Een aantal exemplaren zal een zwaardere snoeibeurt ondergaan en hierbij wordt ook een ondergrondse verankering aangebracht. De twee reeds omgevallen bomen zullen worden opgeruimd en de stobben worden uitgevreesd, waardoor er een nieuwe standplaats onstaat voor jonge bomen die in het volgende plantseizoen geplaatst worden.

Ondergrondse voorzieningen

Na de snoeiwerkzaamheden wordt begonnen met het aanbrengen van de ondergrondse voorzieningen die het de bomen mogelijk maakt om onder het nieuwe fietspad wortels te vormen waardoor de stabiliteit wordt vergroot.

Planning

In de planning gaat de gemeente er van uit dat deze werkzaamheden in de laatste week van maart gaan beginnen. Dit gebeurt in twee fasen:
* Eerst wordt aan de oostelijke zijde elke boom worden voorzien van ongeveer 10 voedselrijke grondzuilen met daaroverheen een soort van krat constructie die de druk verdeeld waardoor er geen verdichting onstaat op deze manier kunnen de wortels zich beter ontwikkelen

* Als de oostelijke zijde gereed is wordt deze voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

* Daarna zal de westelijk zijde hetzelfde ondergaan.
* Het fietspad krijgt over de gehele lengte een breedte van 2.5 meter.

Vekeershinder

Tijdens de werkzaamheden is er enige mate van overlast voor de weggebruikers. De fietsers en voetgangers worden omgeleid langs de andere zijde van de weg, dit zal met borden worden aangegeven. Ook wordt de maximun snelheid op dit gedeelte van de weg terug gebracht naar 30 kilometer. Op deze wijze is het veliger om hier met de fiets over te steken. Ook dit wordt met borden aangegeven.