Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 05-03-2007

Aangehouden na diefstal met geweld

NIEUWEGEIN Een 18- en 21-jarige man uit Nieuwegein zijn aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal met geweld.

Zondagmorgen 4 maart omstreeks 05.00 uur kreeg de politie de melding dat een 30-jarige man uit Nieuwegein met geweld bestolen was van zijn mobiele telefoon. De politie ging op zoek naar de verdachte en zag op de Hildo Kropstraat een groep luidruchtige jongeren staan. Een van de jongeren, de 21-jarige Nieuwegeiner, gooide een mobiele telefoon in een aangrenzende tuin. Het bleek de telefoon van de 30-jarige man te zijn. Hij werd aangehouden en is ingesloten. Na onderzoek werd ook een 18-jarige man uit Nieuwegein aangehouden die vermoedelijk ook een aandeel heeft gehad in de diefstal. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Onder invloed

NIEUWEGEIN - Omdat hij met hoge snelheid over de Batauweg reed, viel een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein op bij surveillerende agenten. Die controleerden de man maandagmorgen 5 maart omstreeks 00.30 uur. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 410 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en proces-verbaal.

Aangehouden na vechten

VIANEN Zondag 4 maart zijn twee jongens uit Vianen aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld.

Omstreeks 16.00 uur werden surveillerende agenten in de Aime Bonnastraat gewenkt door een 15-jarige jongen en een getuige. De jongen was kort daarvoor flink in elkaar geslagen door een groepje jongens. Agenten zochten naar de verdachten en zagen twee van hen, een 13 en 17-jarige jongen, op het fietspad rijden. Ze werden aangehouden en verhoord. De 13-jarige jongen werd na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld, de 17-jarige is ingesloten. De zaak is in onderzoek.