Politie Haaglanden

Persberichten 5 maart

Haaglanden, 05-03-2007

Zwangere vrouw steelt kinderwagen
Den Haag Een 15-jarig Russisch meisje heeft zondagmiddag omstreeks vier een kinderwagen gestolen uit een winkel in winkelcentrum Megastores. Personeel zag hoe het meisje samen met een jongen de winkel betrad. Toen een medewerkster het stel wilde vragen of zij hen kon helpen, ging de jongen er met een kinderwagen onder zijn arm vandoor. Het meisje wist zich niet uit de voeten te maken en werd door een beveiliger aan de politie overgedragen. Later kon ook de jongen, een 13-jarige Rus, worden aangehouden.

Tot twee keer toe aangehouden
Den Haag Een 46-jarige Hagenaar is zondagnacht tot tweemaal toe aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd omstreeks half één voor het eerst betrapt op de Goeverneurlaan. Politieagenten zagen hem bijna de macht over het stuur verliezen en besloten de man een blaastest af te nemen. Dit lukte niet, waarop een arts op het politiebureau bloed moest afnemen om zo het alcoholpromillage te kunnen bepalen. Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de verdachte ongeldig was verklaard. Met twee bekeuringen op zak en zónder rijbewijs mocht hij het bureau verlaten. De man keerde direct terug naar zijn auto, die op de Goeverneurlaan was achtergebleven. Hij stapte in en reed weg, maar zag niet dat twee politieagenten hem in de smiezen hadden. Op de Haagweg in Rijswijk werd de man opnieuw aangehouden. Een blaastest slaagde nu wel: de man blies 600 ugl. Hij kreeg opnieuw enkele bekeuringen en moest voor alle zekerheid zijn autosleutels inleveren.

Dronken in brommobiel
Den Haag De 67-jarige bestuurder van een brommobiel is zondagavond omstreeks half aangehouden op de Melis Stokelaan. Politieagenten zagen dat de man de gehele rijbaan nodig had en besloten hem een blaastest af te nemen. De man blies 795 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Afpersers aangehouden
Den Haag De politie heeft zondagmiddag zeven jongens van 13, 14 en 15 jaar aangehouden omdat zij hadden geprobeerd een 14-jarige jongen af te persen. Het slachtoffer werd woensdag door de groep beroofd in het winkelcentrum aan de Oude Kustlijn. De jongens duwden het slachtoffer tegen een muur, doorzochten zijn kleding en gingen er met zijn mobiele telefoon vandoor. Later in de week kwamen twee belagers bij het slachtoffer aan de deur. Zij vertelden de jongen dat hij voor 50 euro zijn mobiele telefoon kon terugkopen. Hij moest het geld zondagmiddag komen afgeven in het winkelcentrum. De 14-jarige waarschuwde de politie, die de jongen naar het winkelcentrum volgde en de zeven verdachten kon aanhouden. Mogelijk heeft de groep meer soortgelijke berovingen op haar geweten. De recherche onderzoekt de zaak.

Jongen bekent handel in gestolen fietsen
Den Haag - Een getuige heeft zondag 4 maart rond 14.00 uur de politie gewaarschuwd nadat hij had gezien hoe vier jongens probeerden in de Klaproosstraat een fiets te stelen. Politieagenten troffen vier jongens aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het viertal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na gesprekken met een rechercheur verklaarde een van de vier, een 15-jarige Hagenaar, dat hij in gestolen fietsen handelde. Aan zijn sleutelbos bleken de sleutels van verschillende fietsen te zitten. Met deze sleutels en de aanwijzingen van de Hagenaar hebben politieagenten zes fietsen op verschillende locaties teruggevonden. Deze fietsen zijn in beslag genomen. De 15-jarige Hagenaar is in verzekering gesteld, de andere drie jongens zijn heengezonden.

En toch autorijden met 1125 ug/l
Den Haag Een 40-jarige Haagse man wilde zondag 4 maart omstreeks 20.25 uur in de Naaldwijksestraat niet stoppen om mee te werken aan een verkeerscontrole. Later bleek waarom. De politie achtervolgde de man in het voertuig en ondanks diverse stoptekens, gaf de man gas en reed hij door richting Vaillantlaan. Uiteindelijk is de man aangehouden in de Calandstraat. De man kon niet meer op zijn benen staan en had een enorme alcohollucht om zich heen. De man moest een blaastest doen en die liet een resultaat zien van 1125 ug/l. De man kreeg een proces verbaal en het rijbewijs en zijn voertuig zijn ingenomen.

1200 ug/l was niet genoeg
Den Haag De politie trof zondag 4 maart omstreeks 15.25 uur in de Delagoastraat een 43-jarige Hagenaar aan, die met een flinke slok op achter het stuur van zijn auto zat. De man moest een blaastest afleggen met als resultaat 1200 ug/l. De man kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Zonder rijbewijs en onder invloed
Leidschendam Een 25-jarige Leidschendamse automobilist raakte op zaterdag 3 maart omstreeks 22.00 uur letterlijk de weg kwijt toen hij vanaf de Burgemeester Banninglaan rechtsaf de Heuvelweg op wilde rijden. De man zag dat de weg was opgebroken, zodat hij terug moest richting de Berberis, waar een politieauto stond. Daar bleek bij controle dat de automobilist niet over een geldig rijbewijs beschikte. Omdat hij naar alcohol rook, moest hij een blaastest ondergaan. De Leidschendammer blies 520 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Bromfietser rijdt 145 km/u
Leidschendam Een 19-jarige Haagse bromfietser werd op zaterdag 3 maart omstreeks 21.15 uur op de Veursestraatweg geklokt met een snelheid van 145 km/u. De man gaf als reden, dat hij met spoed zijn vriendin in het ziekenhuis wilde bezoeken. De man kreeg een proces-verbaal en heeft zijn weg met een beduidend lagere snelheid vervolgd.

Autos vernield
Voorburg Vandalen hebben in de nacht van zaterdag 3 maart op zondag 4 maart een spoor van vernielingen getrokken op de Parkweg en de Prinses Mariannelaan. Van meerdere autos waren de buitenspiegels afgetrapt. Opvallend was dat de vernielingen bij de gemeentegrens met Rijswijk ophield. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en roept getuigen van dit vandalisme op zich te melden via 0900-8844.

Onder invloed achter het stuur sms-end doorrijden na ongeval Wassenaar Een 43-jarige Leidse reed 4 maart om 20.50 uur al sms-end over de Papeweg in Wassenaar. Daarbij zwalkte zij over de weg en een tegemoetkomende automobilst, een 26-jarige vrouw uit Wassenaar, moest de berm inrijden om een frontale aanrijding te voorkomen. De Leidse raakte de auto uit Wassenaar wel in de flank en reed gewoon door. Een getuige heeft vervolgens de Leidse gevolgd, zodat agenten haar uiteindelijk op de Hoge Rijndijk in Leiden konden aanhouden. Daar verklaarde ze dat ze wel gemerkt had dat ze iets raakte, maar geen reden zag om te stoppen. De agenten hielden de vrouw aan en op het politiebureau blies zij 570 ugl. Haar rijbewijs werd ingenomen en de vrouw kreeg een proces-verbaal. De Wassenaarse heeft zich onder doktersbehandeling gesteld vanwege een pijnlijke enkel.

Met 120 km/uur over kruispunt
Wassenaar Een 59-jarige vrouw uit Leiden moest 5 maart om 01.00 uur direct haar rijbewijs inleveren toen een agent haar met 120 km/uur over het kruispunt Den Deijl op de Rijksstraatweg zag rijden. Aan de Ommersedijk in Leiden hield de agent haar staande en moest de vrouw haar rijbewijs inleveren.

Derde maal rijden zonder rijbewijs
Rijswijk Tijdens hun surveillance zagen agenten op 4 maart om 11.55 uur een auto opvallend slecht rijden. Bij de controle verklaarde de bestuurder, een 33-jarige man uit Rijswijk, dat hij geen rijbewijs had. Aan het bureau bleek dat dit de derde keer was dat de man hiervoor werd aangehouden. Hij kreeg een procers-verbaal en zijn auto werd in beslag genomen.

Taxichauffeur aangehouden
Delft Een 54-jarige taxichauffeur uit Delft is gisteren, zondag 4 maart om 15.25 uur, aangehouden op de Voorhofdreef. De man reed in een taxi die niet verzekerd bleek te zijn en ook niet APK was gekeurd. Aangezien dit al eerder het geval was, werd de man aangehouden en de taxi in beslag genomen. Een andere auto die ook op zijn naam staat bleek eveneens niet APK gekeurd en onverzekerd. De verdachte is gehoord en er wordt een verder onderzoek ingesteld naar de man.

Rijden onder invloed
Delft Een 41-jarige man uit Delft werd op maandag 5 maart om 02.15 uur met zijn auto gecontroleerd op de Händellaan. De man moest een blaastest afleggen en werd aangehouden. Op een politiebureau moest hij nogmaals blazen en blies hij 600 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van zes uur en kreeg een bekeuring.

Aanhouding na diefstal van hitsige eenden
Nootdorp( Pijnacker-Nootdorp) Twee jonge mannen van 15 en 18 jaar zijn gisteren, zondag 4 maart omstreeks 14.00 uur, aangehouden op de s-Gravenweg. De mannen werden door de politie op heterdaad betrapt toen zij op de Zegge een parende eend van de vrouwtjeseend trokken en deze meenamen in hun auto. De agenten die dit zagen, zetten de achtervolging in en gaven een stopteken. Hieraan werd niet voldaan en de auto reed met hoge snelheid door. Korte tijd later werd de auto op de s-Gravenweg door een andere politieauto klemgereden en konden de beide inzittenden worden aangehouden. In de kofferbak van de auto werd een kooi aangetroffen met drie hitsige eenden erin.

Man onwel achter het stuur
Zoetermeer Getuigen zagen op 4 maart om 13.15 uur een man tegen een verkeersbord rijden op de kruising van de Osijlaan en Leidsewallen. De man was onwel en twee agenten begonnen onmiddellijk met reanimeren. Helaas mocht dat niet baten en overleed de man aan een hartstilstand.