Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

14/2/2007 - Nieuw burgeronderzoek Voerendaal

Medio maart wordt wederom een burgeronderzoek in Voerendaal gehouden. Ongeveer 1300 inwoners van Voerendaal krijgen daarvoor een vragenlijst in de brievenbus. Het gemeentebestuur wil hierdoor meer inzicht krijgen in de mening van de inwoners.

De inwoners wordt onder andere gevraagd naar hun mening over zaken als de leefbaarheid en veiligheid van hun eigen buurt, het imago van hun gemeente en de kwaliteit van hun bestuur en dienstverlening. De resultaten van dit onderzoek worden meegenomen in eventuele aanpassingen van bestaand beleid en het uitzetten van nieuwe ontwikkelingen.
Behalve in Voerendaal wordt het burgeronderzoek ook in de andere Parkstadgemeenten gehouden. Het is inmiddels na 2001, 2003 en 2005 de vierde keer dat dit in Parkstadverband gebeurt. Door de onderzoeksuitkomsten van 2007 te vergelijken met die van de vorige jaren kunnen trends en ontwikkelingen gemeten worden. Op die manier wordt duidelijk in hoeverre zaken zich gunstig of ongunstig ontwikkeld hebben en of het gemeentelijke beleid in de ogen van de burger resultaten heeft opgeleverd. Ook vergelijkingen tussen de Parkstadgemeenten zijn mogelijk.

De vragenlijsten worden 14 en 15 maart verzonden aan 1300 inwoners van 18 jaar en ouder die door middel van een steekproef willekeurig geselecteerd zijn uit het gemeentelijke bevolkingsregister. Het gemeentebestuur stelt het invullen van de formulieren zeer op prijs. Het is immers belangrijk van de inwoners te horen hoe zij denken over zaken die henzelf aangaan.

Voor meer informatie over het burgeronderzoek kunt u terecht bij Communicatie & Voorlichting van de gemeente Voerendaal of via het reactieformulier.