Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Winkels, Fitness en restaurants
naast Pathé De Kuip

Vorige week donderdag is het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe commerciële ruimte aan de Stadionboulevard De Veranda in Rotterdam.

Tegenover Stadion De Kuip en pal naast de grootste en drukst bezochte bioscoop van Rotterdam (Pathé De Kuip), komt een gebouw waar zich op twee verdiepingen grootschalige winkels, een fitnessclub en restaurants vestigen.

Nog dit jaar zal het nieuwe winkel-, sport en uitgaanscentrum klaar zijn. In Stadionboulevard De Veranda komen onder andere The Fitnessclub, een vestiging van restaurantketen De Beren en een Aziatisch restaurant.

Tien jaar De Veranda
De Veranda is een relatief nieuwe buurt in de deelgemeente IJsselmonde. In 1997 werd aan de Nieuwe Maas op het terrein van de voormalige scheepswerf Piet Smit de eerste paal geslagen voor het woon-, werk-, winkel- en uitgaansgebied. In tien jaar tijd zijn 850 woningen met uitzicht over de Nieuwe Maas gerealiseerd, een bioscoop, het kantoor van politiedistrict Feijenoord-Ridderster en diverse restaurants en winkels, waaronder een vestiging van Sports World. Het langgerekte gebied wordt begrensd door de Stadionweg en een wandelpromenade aan de Nieuwe Maas.