Gemeente Spijkenisse


Tijdelijke bestrating voor nieuwe winkels Nieuwstraat

05 maart 2007

Stoep-Breestoep
De bouw van het nieuwe winkelcomplex aan de Uitstraat / Nieuwstraat vordert gestaag. Volgens planning moet de eerste winkel, de Brandstore, in de week van 2 april 2007 haar deuren openen. Om die winkel en de andere nieuwe winkels bereikbaar te maken wordt er zand gestort en tijdelijke bestrating aangebracht.

De uitvoering van dit werk start vanaf maandag 5 maart 2007 voor de nieuwbouw aan de Nieuwstraat ter hoogte van het Centrum voor de Kunsten

Allereerst wordt een deel van de tijdelijke zandlaag die de aansluiting verzorgt tussen de dijk van de Nieuwstraat en de nieuwbouw van de diamant van het winkelcomplex afgegraven. Daarna komt er een speciale ondergrond voor de tijdelijke bestrating.

Verder worden waar nodig de kabels en leidingen op die plek aangebracht en vernieuwd. Verwacht wordt dat deze werkzaamheden ongeveer twee weken in beslag nemen. Daarna starten de winkeliers met de inrichting van hun nieuwe panden.

Voor omwonenden zal het vervangen van de ondergrond van het straatwerk en het aanbrengen van nieuwe tijdelijke bestrating mogelijk enige overlast veroorzaken. Het gedeelte met de blauwgroene boogjes in de Nieuwstraat is vanaf de Voorstraat aan- en afvoerroute voor het materiaal.

Vanzelfsprekend blijven de winkels en woningen in het gebied normaal bereikbaar.