Gemeente Soest

Zomerschoon 10 jaar

Datum: 05/03/2007

Zomerschoon Soest 2007

Bloemen voor 1e aanmelding Zomerschoon

Alexandra Tom van de Lange Brinkweg is donderdag 1 maart door wethouder Krijger in de bloemetjes gezet. Reden: zij meldde zich als eerste aan voor de jaarlijks terugkerende actie Zomerschoon. Een actie die dit jaar op 20 en 21 april plaats zal vinden en extra feestelijk zal verlopen, want Zomerschoon bestaat dit jaar 10 jaar!

Inmiddels hebben zich al aardig wat bewoners, scholen en clubs voor Zomerschoon aangemeld.

De allereerste aanmelding kwam van Alexandra Tom.

Alexandra Tom ontvangt bloemen van Wethouder Krijger

Reden voor wethouder Krijger om haar met een bos bloemen te bezoeken.

"Meer dan verdiend", zei de wethouder, "traditiegetrouw brengen we de eerste aanmelding een bos bloemen, maar omdat jij vorig jaar ook meedeed aan Zomerschoon, vind ik het extra leuk dat ik ze nu aan jou mag geven."

Broeden

Alexandra Tom wist vorig jaar een groep van zo'n 40 mensen op de been te krijgen om de omgeving van De Schans schoon te maken. "Buren, leden van Vereniging Vrij Polderland en mensen van Gemeentebelangen Groen Soest", zegt Alexandra. "Omdat Zomerschoon in het broedseizoen valt, kunnen we niet langs het jaagpad naar de Eem. Dat is jammer, want daar vind ik zwerfvuil écht verschrikkelijk.

Misschien dat we dit jaar hetzelfde rondje doen als vorig jaar, gewoon gezellig met de buren, maar misschien dat ik me ook wel aansluit bij de IVN. Ook zij hebben plannen om dit jaar aan Zomerschoon mee te doen. Wat ik dit jaar ga doen weet ik dus nog niet. Maar dát ik iets ga doen staat vast."

Feestbrunch

Alle Zomerschoondeelnemers worden dit jaar op het gemeentehuis verwacht voor een feestbrunch. Rob Kleinegris uit wijkbeheerteam van Overhees kwam met een grandioos idee: "Als iedereen op weg naar die brunch al het vuil meeneemt dat 'ie op straat ziet liggen, hebben we mooi twee vliegen in één klap". Dat idee wordt nu verder uitgewerkt, evenals andere ingediende plannetjes.

Meedoen?

Heeft u een idee om in uw buurt iets op te knappen, schoon te maken, aan te leggen of neer te zetten? Of wilt u gewoon ook wel eens een uurtje of wat concreet de handen uit de mouwen steken om uw dorp nog prettiger te maken?

Bel dan met Zomerschoon (035) 609 38 18 of mail naar zomerschoon@soest.nl

Elk goed idee kan op de enthousiaste medewerking van de gemeente rekenen.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer