AutoRai

AutoRAI Parade trekt veel belangstelling

(3/5/2007)
De AutoRAI Parade die zaterdag 3 maart van Rotterdam via Den Haag naar het Olympisch Stadion in Amsterdam voerde, trok overal langs de route veel belangstelling. Het publiek kon nu al kennismaken met de helft van de ruim honderd primeurs van AutoRAI 2007, die op 29 maart zijn deuren voor het publiek opent.

Aan de AutoRAI Parade namen auto's deel die je in Nederland nog niet of uiterst zelden op de weg ziet. Bijvoorbeeld de Spyker C8 Spider, Jaguar XKR Coupé 4.2 V8 of Hummer H3. Maar ook de goednieuwe Fiat Bravo, Mini Cooper S, Jeep Compass en Opel GT trokken veel aandacht. Tijdens AutoRAI 2007 kunnen bezoekers van het ECO Village ervaren hoe een eco-auto in de praktijk rijdt. Tijdens de AutoRAI Parade reden al enkele auto's mee die op eigen wijze invulling geven aan het begrip duurzaamheid, zoals de Honda Civic Hybride, Saab 9-5 Bio Power en Volvo V50 1.8 Flexifuel.

De start van de AutoRAI Parade vond plaats aan de Boompjeskade in Rotterdam, waarna de deelnemers een tussenstop maakten op het Plein in Den Haag. Via een druk bekeken toer door onder andere de P.C. Hooftstraat en de Beethovenstraat bereikten de auto's de finish bij het Olympisch Stadion. Hier maakten de auto's een ereronde over de atletiekbaan, een uniek moment in de geschiedenis van het stadion.