Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 5-3-2007 12:22:19

NIJKERK - Bij een verkeersongeval in Nijkerk is zondagmiddag een 56-jarige automobiliste uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer was omstreeks vijf uur betrokken geraakt bij een aanrijding met een andere automobilist op de kruising van de Kardinaal Alfrinklaan met de Burgemeester Stamstraat. Als gevolg van de aanrijding had de Nijkerkse hoofdletsel opgelopen. Ze is naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht. De aanrijding gebeurde toen de Nijkerkse vanaf de Burgemeester Stamstraat de Kardinaal Stamstraat opreed. Daarbij zou ze een andere auto, bestuurd door een 53-jarige plaatsgenote die over de Kardinaal Stamstraat reed, over het hoofd hebben gezien. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-034263)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling met ijzeren staaf
Publicatiedatum: 5-3-2007 12:21:30

EDE - De politie van Ede heeft zondagmiddag op de Veenderweg een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens mishandeling. De man zou zijn 23-jarige ex-vrouw hebben geslagen met een ijzeren staaf. Het slachtoffer, dat niet zichtbaar gewond was geraakt, riep na het voorval de hulp van de politie in. Volgens de vrouw was haar ex naar haar woning gekomen waarna er ruzie was ontstaan. Agenten troffen de man nog in de buurt van de woning van het slachtoffer aan en bleek een ijzeren staaf bij zich te hebben. Tussen de spullen van de man vonden agenten ook een vleesmes aan. De man werd daarop aangehouden en is in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(07-034187)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Trio aangehouden wegens bedreiging

Publicatiedatum: 5-3-2007 12:20:56

NIJKERK - De politie van Nijkerk heeft zondagavond twee meisjes en een man aangehouden op verdenking van bedreiging. Het gaat om twee vijftienjarige meisjes en een 22-jarige man, alle uit Nijkerk. Het drietal zou in een woning in Nijkerk een 24-jarige man hebben bedreigd met een mes. De aanleiding tot de bedreiging zou te maken hebben met problemen in de relationele sfeer. De politie heeft de beide meisjes kort na verhoor aan hun ouders overgedragen. De man zit nog vast. Volgens het slachtoffer zou de Nijkerker die avond rond negen uur bij zijn woning hebben opgezocht in bijzijn van de beide meisjes. De Nijkerker zou het slachtoffer vervolgens met een mes hebben bedreigd. Om zich te kunnen verweren had het slachtoffer de Nijkerker bespoten met een soort pepperspray.
(07-034308)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt drietal op na verdachte situatie

Publicatiedatum: 5-3-2007 12:20:06

BENNEKOM - De politie heeft maandag in de vroege ochtenduren in Bennekom twee mannen en een vrouw opgepakt na een verdachte situatie in Bennekom. Het gaat om een 21-jarige Vlaardinger, een 24-jarige man uit Breda en een 25-jarige vrouw uit Zwolle. De drie werden rond half zes op de Heelsumseweg aangetroffen door surveillerende agenten. Bij controle bleken ze inbrekersgereedschap en onder meer ijzer en koper te vervoeren met een fietskar. Over de herkomst van de spullen konden ze geen aannemelijke verklaring afleggen waarop ze op verdenking van diefstal werden aangehouden.
(07-034369)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053