Gemeente Apeldoorn

Nominatie voor de Louise de Brauwprijs

Genomineerd voor de categorie Sport: de huiswerkbegeleidingsgroep van ZVV 56

In de voorronde voor de categorie sport is de
huiswerkbegeleidingsgroep van ZVV 56 genomineerd voor de Louise de Brauwprijs. Met de nominatie spreekt de jury haar waardering uit voor de inzet van de betrokken vrijwilligers. Dit wordt beloond met een geldbedrag van

250,-. Bovendien dingt de groep mee naar de Louise de Brauwprijs die op 13 juni wordt uitgereikt.

De huiswerkbegeleidingsgroep van voetbalvereniging ZVV 56 combineert huiswerkbegeleiding met sport. Jongens en meisjes van groep 6, 7 en 8 van basisschool Shalom en Martin Luther King in Zevenhuizen komen op woensdagmiddag naar het clubhuis. Daar wordt onder leiding van drie pedagogen eerst een uur besteed aan het huiswerk en vervolgens wordt er een uur gesport. Paul Blokhuis, wethouder en voorzitter van de vakjury: De jury vindt de huiswerkbegeleidingsgroep een super project. ZVV 56 combineert sport met maatschappelijke betrokkenheid, dat is echt geweldig. ZVV 56 heeft een voorbeeldfunctie voor andere clubs en de landelijke politiek.

Voor de categorie Sport werden er meer bijzondere vrijwilligers(projecten) voorgedragen die volgens de jury veel waardering verdienen. Op www.apeldoorn.nl/verschilmakers is te lezen wie voorgedragen is. Op dit moment kunnen vrijwilligers(projecten) in de categorie Cultuur worden aangemeld. Op de website is een aanmeldformulier te downloaden.
Voor het laatst bijgewerkt op: 5-3-2007 13:55