Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Dappermarkt beste markt

Dappermarkt wint titel Beste markt van Nederland


---

De Dappermarkt is uitgeroepen tot Beste markt van Nederland. Woensdag 7 maart is het feest op de Dappermarkt om de titel te vieren. Daarbij is ook burgemeester Job Cohen aanwezig. Hij zal de prijs officieel overdragen aan alle marktondernemers en een rijdend kunstwerk onthullen dat speciaal voor de nominatie Beste markt van Nederland is gemaakt.

De vakjury was unaniem in haar oordeel en was vooral ontroerd door de manier waarop de integratie van mensen met verschillende achtergronden op de Dappermarkt gestalte krijgt.

Warmte en gezelligheid
Uit het juryrapport: De Dappermarkt is een gezellige markt met een multiculturele samenstelling. De handhaving en de administratie zijn werkelijk perfect georganiseerd. De zeer grote betrokkenheid van het team dat verantwoordelijk is voor het marktbeleid leidt er toe dat het aangenaam vertoeven is op de markt. De markt heeft een grote aantrekkingskracht voor de consument. Het straalt warmte en gezelligheid uit. Klantvriendelijkheid is op de Dappermarkt een vanzelfsprekendheid.

Dik verdiend door hard werk
Sharona Ceha Sharona Ceha, lid van het dagelijks bestuur met de portefeuille Markt, nam de prijs in ontvangst. "De titel is dik verdiend door iedereen die elke dag hard werkt aan het succes van de Dappermarkt: marktkooplui, winkeliers, kramenzetter, en de marktcoördinator en zijn team marktmeesters. Maar de prijs is ook een blijk van waardering voor de buurt. De Dappermarkt is een plek waar samenleven en samenwerken tussen heel veel verschillende mensen echt van de grond komt."

Feest op de markt

Burgemeester Job Cohen
Op woensdag 7 maart vanaf 11.45 uur wordt het binnenhalen van de titel groots gevierd op de Dappermarkt. Burgemeester Job Cohen draagt de prijs dan officieel over aan alle marktondernemers en onthult op het Dapperplein een rijdend kunstwerk dat speciaal ter gelegenheid van de nominatie is gemaakt. Dit kunstwerk is van de hand van graffitikunstenaar Faith71 (Donovan Spaanstra).

Dappermarkt Champagne voor de ondernemers
Vervolgens gaan stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet en Fred Belgers, voorzitter van de Stichting Koopcentrum Dappermarkt, de markt op om aan de marktondernemers een glas champagne, een oorkonde en een gadget uit te delen.

Tractaties voor alle kinderen
De marktondernemers nodigen alle schoolkinderen van het stadsdeel uit om het feest mee te vieren. Zij bieden de kinderen gratis krentenbollen, sinaasappels, mandarijnen en ijsjes van McDonald's of FEBO aan.

Muziek en dans
Van 12.30 tot 13.00 uur is er op het podium op het Dapperplein een muzikaal programma, met medewerking van het Muiderpoorttheater. Achtereenvolgens treden op: Solution (streetdancegroep van 5 meiden), rapformatie TK Jive, indische danser Madan (Koning van Bollywood) en de Surinaams/Antilliaanse brassband Brotherhood. Om 13.00 uur wordt het programma feestelijk afgesloten met het One Two (feest) Trio.

Stichting Koopcentrum Dappermarkt

Het feest is georganiseerd door de Stichting Koopcentrum Dappernarkt. In deze stichting zijn marktkooplui, winkeliers en de kramenzetter vertegenwoordigd.

De stichting had een gemêleerd gezelschap uitgenodigd mee te reizen naar de vakbeurs Mercado in Ahoy om de prijsuitreiking mee te maken. Marktondernemers, buurtbewoners, klanten, politici en media maakten deel uit van de delegatie.

Verkiezing

Dappermarkt De verkiezing Beste markt van Nederland vond dit jaar voor de 15e maal plaats op initiatief van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH). Bij de beoordeling van de markten is onder meer gekeken naar het aantal hoekplaatsen, de stroomvoorziening, de bewaking en hoe de gehele markt zich individueel en als eenheid presenteert. Kwaliteit, netheid, veiligheid en branchering waren daarbij belangrjike punten.

Andere genomineerden voor de titel waren de markten van Amstelveen, Apeldoorn, Capelle aan den IJssel en Hengelo. De Dappermarkt was de enige dagmarkt onder de genomineerden.

Dappermarkt Wereldmarkt

Dappermarkt De Dappermarkt is een levendige warenmarkt, die is uitgegroeid tot een van de meest populaire en drukst bezochte markten van Amsterdam. De Dappermarkt trekt dagelijks duizenden bezoekers uit het hele land. De samenstelling van het aanbod is iedere dag anders en omvat een wereldwijd assortiment in food en non-food. Achter de marktkramen is een breed assortiment aan winkels te vinden. In 2010 bestaat de markt honderd jaar. De Dappermarkt heeft ook een eigen website: www.dappermarkt.nl.

Zie ook:

www.dappermarkt.nl
www.at5.nl

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 5 maart 2007

[track?client=stadsdee&site=oostwat5084&js=0&c=-1&page =Dappermarkt wint titel Beste markt van Nederland]