Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 maart 2007

Echtpaar verongelukt

Almelo

Zondagmiddag 4 maart omstreeks 15.10 uur vindt op de kruising Nijreessingel, Henriëtte Roland Holstlaan een ernstige aanrijding plaats. Als het stoplicht groen wordt rijdt een 20-jarige bestuurder uit Almelo de Henriëtte Roland Holstlaan op. Vanaf de Nijreessingel (rechts) komt op dat moment een 74-jarige bestuurder uit Albergen. Deze rijdt op dat moment door een rood stoplicht. Het gevolg is een aanrijding waarbij de bestuurder uit Almelo de auto van de bestuurder uit Albergen in de linkerflank raakt.

De inzittenden van beide voertuigen raken ernstig gewond. Hulpverleningsdiensten, waaronder brandweer, traumahelikopter en ambulances komen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De 74-jarige Albergenaar overlijdt ter plekke aan z'n verwondingen. In de auto zit ook z'n 72-jarige echtgenote. Zij is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later op de avond aan haar verwondingen is overleden. De 20-jarige bestuurder is eveneens met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval ontstond een grote ravage. Het kruispunt is ruim twee uur afgezet om bergingswerkzaamheden te verrichten. De auto's die door het ongeval total los zijn geraakt, zijn met een kraan van de weg getakeld. De milieudienst is ter plaatse geweest om de rijbaan schoon te maken. De Afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeval.

Aanhoudingen bij ongeregeldheden

Almelo

Op zondag 4 maart kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat er zich een groep van ongeveer 20 personen ophield bij een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo. De groep zou vervelend zijn geweest en uit de gelegenheid worden gezet. De politie kwam ter plaatse om een oogje in het zeil te houden.Toen de groep naar buiten kwam waren ze erg luidruchtig en hadden ze het nodige aan alcoholische versnaperingen op. Omdat men moest wachten op taxibusjes die hen naar het station zouden brengen werd de sfeer steeds onrustiger. Toen de busjes eenmaal daar waren vond een van de inzittenden het nodig een agent zijn geslachtsdeel te laten zien. Deze 25-jarige man is hiervoor aangehouden en overgebracht naar het bureau. De rest van de groep is onder begeleiding van agenten naar het station vervoerd. Daar werd de groep vervelend en keerde zich tegen de politie. Er werden 5 aanhoudingen verricht ter zake belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering. Een 23-jarige vrouw uit Deventer, een 21-jarige man uit Schalkhaar, een 25-jarige man uit Deventer en een 24-jarige man uit Zwolle zijn overgebracht naar het politiebureau. Naar verhoor werd men heengezonden en de politie maakt proces-verbaal op. (07-029121/ 07-029120/ 07-029132/ 07-029126/ 07-029126)

Onrust in horecagelegenheid

Almelo

De politie kreeg op zondag 4 maart omstreeks 21.30 uur een melding dat er aan het Noordbroek in Almelo trammelant zou zijn bij een horecagelegenheid waar een feest gaande was. In het pand had een 22-jarige man uit Almelo ruzie gekregen met een 26-jarige man uit diezelfde plaats. De 22-jarige is hierop uit het pand gezet, maar bleef buiten vervelend doen.Toen de eigenaar van de zaak naar buiten kwam wilde de 22-jarige hem slaan, waarop hij werd aangehouden. Even later kon de 26-jarige ook worden aangehouden ter zake mishandeling. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgesloten. In de loop van maandagmiddag zijn de twee voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-029157)

Puinhoop na conflict in woning

Almelo

Op maandag 5 maart zijn om 00.30 uur een 28-jarige en een 39-jarige man uit Almelo aangehouden in een woning aan de Bevrijdingslaan in Almelo. In de woning hadden de twee een conflict gehad. De politie trof aldaar een puinhoop aan van kapotte spullen die onder het bloed zaten. De 39-jarige, die onder het bloed zat, probeerde weg te komen maar werd in een gangetje achter zijn woning aangehouden. Omdat de politie het vermoeden had dat er wellicht nog gewonden in de woning zouden zijn wilden ze de woning binnengaan. De 28-jarige bewoner wilde dit voorkomen en viel hierop een agente aan. Ook hij werd aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het bureau waar ze na verhoor weer in vrijheid zijn gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-029183)

Tweetal van fiets geslagen

Haaksbergen

Twee 18-jarige jongens uit Haaksbergen zijn op zondagmorgen 4 maart omstreeks 04.15 uur door een groepje van de fiets getrapt. De twee waren die nacht wezen stappen in een dansgelegenheid aan de Eibergsestraat en waren op de fiets gestapt richting Haaksbergen. Halverwege de Eibergsestraat werd hen ineens de weg verspert door een groep mensen. Om er toch langs te kunnen vervolgde het tweetal hun weg via de berm. Daar kregen de twee ineens klappen van de groep. Een van de 18-jarigen raakte hierdoor even buiten bewustzijn. Toen de groep weg was bleek dat ze vanwege de pijn niet verder konden fietsen. Een moeder van het tweetal heeft de beide jongens opgehaald en naar de huisartsenpost gebracht. De politie heeft van de beiden aangifte ter zake openlijke geweldpleging opgenomen en doet onderzoek naar de mogelijke daders. (07-028993)

Bedreiging met mes bij pinautomaat

Hengelo

Bij een pinautomaat aan de Deurningerstraat in Hengelo zijn op zondag 4 maart tussen 01.15 en 01.30 uur twee jongens bedreigd door twee mannen. Een 17-jarige jongen uit Borne en een 18-jarige jongen uit Hengelo wilden bij de pinautomaat geld halen toen ze met een wazig verhaal werden aangesproken door een van de mannen. De mannen liepen vervolgens weg. Toen de 17-jarige gepind had kwam een van de mannen er weer aan lopen en dreigde met een mes dat hij geld wilde. De 17-jarige schrok hier zo van dat hij het op een rennen zette. De 18-jarige die was achtergebleven werd nu bedreigd door de mannen. Het geld wat de jongen op zak had heeft hij afgegeven. Omdat er ineens mensen aan kwamen lopen die ook wilden pinnen, liepen de twee mannen weg. Ze vertrokken in een donkerkleurige Audi 80 waarin een derde persoon zat te wachten in de richting van de Oldenzaalsestraat. Over deze derde persoon is niets bekend.

Signalement van de twee mannen;

Man 1 met mes

- Leeftijd ongeveer 25 jaar - Buitenlands uiterlijk
- Donker kort haar en bakkebaarden tot aan de oorlellen - Lengte ongeveer 1.75-1.80 meter - Hij droeg een roze overhemd en een witte pantalon - Zag er verzorgd uit en sprak goed Nederlands

Man 2

- Leeftijd ongeveer 25 jaar - Buitenlands uiterlijk
- Donker krullend haar, wat langer dan man 1 - Lengte ongeveer 1.80-1.85 meter - Hij droeg ook een roze overhemd en een witte pantalon

De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over deze overval. Mogelijk dat informatie kan leiden tot het aanhouden van beide verdachten. Men kan bellen met het bureau in Hengelo, 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-028868)

Aanvulling persbericht dodelijk ongeval 4 maart Enschede
Zondag 4 maart verongelukte een 25-jarige bestuurder op de Aamsveenweg in Enschede. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Daaruit is het volgende gebleken. De bestuurder reed over de Aamsveenweg in de richting Knalhutteweg en naderde een bocht naar rechts. Het slipspoor van de auto wijst uit dat er met een te hoge snelheid is gereden en/of een inschattingsfout is gemaakt door de bestuurder, waardoor deze met zijn auto links van de rijbaan kwam. Hierdoor belandde hij met zijn voertuig in de berm en botste met de linkvoorkant tegen een boom aan de linkerkant van de weg. Het voertuig draaide 180 graden en kwam vlakt bij de botsplaats in omgekeerde richting tot stilstand.

Onderstaand, cursief, weergegeven bericht werd 4 maart al verstuurd.

Bestuurder overleden na ongeval

Enschede

Zondag 4 maart omstreeks 01.00 uur vond aan de Aamsveenweg in Enschede een ongeval plaats. Een 25-jarige bestuurder uit Enschede reed over de Aamsveenweg komend uit de richting Lappenpad, gaand in de richting van de Allemansveldweg. In een bocht is hij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt geraakt, waardoor hij tegen een boom is gereden. De bestuurder is bij het ongeval verongelukt. In de auto zaten drie passagiers. Twee mannen van 25 jaar en een vrouw van 24 jaar. Alledrie afkomstig uit Enschede. Zij raakten alledrie gewond en zaten door het ongeval bekneld. De brandweer heeft hen bevrijd. Ze zijn daarop per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. (07-028907)

Vrouw mishandelt op Oude Markt

Enschede

Maandag 5 maart is omstreeks 01.30 uur een 39-jarige man uit Enschede bij de woning van zijn ex-vriendin aan de Hoogstraat in Enschede aangehouden. De man was de avond ervoor zijn 22-jarige ex-vriendin op de Oude Markt in het centrum van Enschede tegengekomen. De twee hadden ruzie gekregen waarbij de 22-jarige naar de grond geduwd werd en door haar ex geschopt werd. Omdat de vrouw erg bang was voor een vervolg heeft de politie in de omgeving gesurveilleerd. Korte tijd later zagen agenten dat de 39-jarige man weer voornemens was zijn ex op te zoeken in haar woning. Om escalatie te voorkomen heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op. (07-029193)

Nancy Hanterink, Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --