Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 5 maart 2007

Kerkrade; inbraak in bedrijf

Zondagavond omstreeks 20.20 uur hebben onbekenden ingebroken in een bedrijf aan de Spekhofstraat in Kerkrade. Ondanks dat het alarm afging hebben de dieven op twee plaatsen een ruit geforceerd en werden in het pand enkele koffie- en frisdrankautomaten opengebroken. De dieven verdwenen met een onbekend geldbedrag uit de automaten.

De politie stelt een onderzoek in.

Eygelshoven; aangehouden met gestolen bromscooter

Zondagavond heeft de politie op de Veldhofstraat in Eygelshoven een 18-jarige inwoner van die plaats en een 19-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden in verband met de diefstal van een bromscooter.

Agenten zagen het tweetal met een bromscooter aan de hand lopen, terwijl één van hen geen helm bij zich had. Toen agenten het duo wilde aanspreken, gooide een van de twee eerst een zakmes en een busje traangas weg, liet de bromscooter achter en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij echter aangehouden. Beide jongens hadden een slotentrekker, een life-hammer en een houtbeitel bij zich. De bromscooter bleek even daarvoor te zijn gestolen vanaf de Mirbachstraat.

Het duo werd voor verder onderzoek ingesloten.

Landgraaf; koperdieven aangehouden

De politie heeft zondagavond in een leegstaande flatwoning aan de Achter de Winkel twee inwoners (20 en 30 jaar) uit Landgraaf aangehouden in verband met de diefstal van koper.

De twee Landgravenaren hielden zich schuil in een woning waarvan zij de voordeur hadden afgesloten. Toen agenten aangaven een politiehond in te zetten, kwam het tweetal tevoorschijn. In de woning werd een krat aangetroffen met daarin een hoeveelheid koperen leiding die uit de leegstaande woningen waren gesloopt.

Het tweetal werd ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --