Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Aanrijding onder invloed

Haaksbergen

Op zondag 4 maart vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de Kortenaerstraat in Haaksbergen. Een 44-jarige man uit Haaksbergen reed met zijn auto op de Kortenaerstraat in de richting van de Hengelosestraat. In diezelfde richting fietste een 46-jarige plaatsgenoot. Toen de automobilist de fietser in wilde halen begon te fietser te slingeren waardoor hij tegen de zijkant van de auto aanbotste. De fietser kwam hierbij ten val en de automobilist stopte om zich over het slachtoffer te ontfermen. De ter plaatse gekomen ambulance en politie constateerden alcoholgebruik bij de 46-jarige. De 46-jarige werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij bij de ademanalyse 2,00 promille blies. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-029108)

Frontale botsing auto's

Nutter

Op de Vasserweg in Nutter zijn zondag 4 maart omstreeks 20.30 uur twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Een 34-jarige man uit Ootmarsum reed met zijn voertuig op de Vasserweg in Nutter uit de richting van Ootmarsum. Uit tegenovergestelde richting kwam een 66-jarige vrouw uit Geesteren met haar voertuig. Door onbekende oorzaak kwamen de voertuigen frontaal met elkaar in botsing. De 66-jarige moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 34-jarige bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Hij blies op de ademanalyse een promillage van 1,59. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-029161)

Taxibusje van de weg

Fleringen

Op de Jan van Arkelweg in Fleringen is zondag 4 maart omstreeks 22.00 een 40-jarige bestuurder van een taxibusje van de weg geraakt. Hij reed in de richting van Fleringen toen hij door onbekende oorzaak van de weg raakte, in een sloot aan de linkerkant van de weg belande en even later tot stilstand kwam. De 40-jarige Albergenaar werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd waar hij is opgenomen. (07-029180)

Verdachte meldt zich aan bureau

Enschede

Op vrijdagmiddag 2 maart heeft een 19-jarige man uit Wapenveld zich omstreeks 15.00 uur gemeld aan het politiebureau in Enschede Zuid. Hij wordt verdacht van verduistering en diefstal van een personenauto, het negeren van een stopteken en het verlaten van plaats ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De 19-jarige is in verzekering gesteld. (07-020356)

Hieronder het persbericht van 14 februari 2007

Inzittenden auto ontkomen na achtervolging

Enschede, 14-02-2007

Dinsdagavond om ongeveer 21.00 uur wilden surveillerende politiemensen een auto controleren op de Groene Laan in Enschede. De bestuurder negeerde een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging via de Groene Laan, Smalenbroeksweg en de Buurserstraat, verloor de bestuurder bij een inhaalmanoeuvre, net binnen de bebouwde kom, de macht over het stuur. Hierbij sloeg de auto over de kop en kwam aan de andere kant van een sloot tot stilstand. Een vrouwelijke inzittende vloog bij het over de kop slaan uit de auto en kwam op het fietspad naast de Buurserstraat terecht. Zij stond onmiddellijk op en rende weg in de richting van de vijver en de Hanterlanden. De bestuurder zat nog in de auto toen de politiemensen stopten. Maar ook hij wist, door er snel uit te kruipen via de kapotte achteruit te ontkomen. Een onderzoek in de omgeving, ook met een politiehond, leverde niet het gewenste resultaat op. Al gauw bleek dat de auto waarin was gereden, van diefstal afkomstig is. De twee die ontkomen zijn hebben het volgende signalement: De bestuurder is een man met een donkere huidskleur. Hij droeg een gebreid petje in de kleuren rood/geel en groen. Verder was hij gekleed in een witte broek en een zwarte trui. De inzittende was een vrouw met donker blond haar tot op de schouders en zij droeg een kort rokje. De politie wil graag in contact komen met mensen die de twee wellicht kennen of die hen na het ongeval in de omgeving van de Buurserstraat hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente op het afdelingsbureau Enschede-Zuid, te bereiken via het bekende nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --