Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 5 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 05-03-2007

Met: dodelijk ongeval, dreigen met mes en controles

Dreigen met mes

Purmerend, zondag 4 maart 2007, 14:38 uur.

De politie heeft een 44-jarige bewoner van de Meteorenweg aangehouden als verdachte van bedreiging. Een straatgenote van de man had de politie gebeld dat hij haar met een mes had bedreigd. Een ex-vriendin van de de verdachte, die tijdelijk bij de Purmerendse inwoonde, zou in het recente verleden ook door hem zijn bedreigd. De agenten die de verdachte aanhielden hebben bij hem een mes in beslag genomen. Later werd in zijn woning een zwaard in beslag genomen. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Brandje

Zaandam, zondag 4 maart 2007, 18:29 uur.

Een 37-jarige en een 63-jarige bewoner van een flatwoning aan de Hof van Zaenden zijn door de politie uit hun woning gehaald na een binnenbrandje. Bij de koelkast was kortsluiting ontstaan en als gevolg daarvan brand met een flinke rookontwikkeling. De oudste bewoner werd, nadat hij het vuur had geblust, met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De andere bewoner moest door de politie worden gewekt omdat hij niets van de brand had gemerkt. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis omdat hij zich prima voelde. Hij was wel wat geschrokken van de luidrichtige manier waarop hij was gewekt. De woningbouwvereniging en een vertegenwoordiger van de verzekering kwamen ter plaatse om de schade te regelen. De brandweer heeft na controle de woning vrijgegeven.

Pistool

Purmerend, zondag 4 maart 2007, 20:00 uur.

De politie heeft een 15-jarige jongen aangehouden die op de openbare weg met een luchtdrukpistool had geschoten. Een getuige meldde dat er iemand met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de rotonde bij de Zambezilaan stond. Agenten troffen de Purmerendse jongen aan met een luchtdrukwapen met gele balletjes. Hij vertelde dat hij het ding net had gekocht van een bekende en er drie balletjes mee weg had geschoten. De nieuwe aankoop werd in beslag genomen en de jongeman werd na verhoor overgedragen aan het ouderlijk gezag. Hij wordt naar bureau HALT verwezen voor het ondergaan van een straf.

Geluidsoverlast

Purmerend, maandag 5 maart 2007, 03:38 uur.

Een 43-jarige bewoner van de Jasmijnstraat heeft van de politie een bekeuring gekregen voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Agenten constateerden na een melding dat er sprake was van overlast doormiddel van muziek uit een geluidsinstallatie. De Purmerender kreeg naast de boete een waarschuwing dat bij herhaling zijn apparatuur in beslag kan worden genomen.

Motoren gestolen

Zaandam, maandag 5 maart 2007, 09:56 uur.

Bij een rijschool aan de Bartel Jacobszstraat werden in de nacht van zondag op maandag twee motoren gestolen. Een zwarte Honda 500 met kenteken MV-03-PD met achterop een blauwe L-plaat werd uit een rij geparkeerde lesmotoren weg genomen. Een grijze Honda motor die ook was verdwenen werd dezelfde nacht door de politie terug gevonden op de Twiskeweg in Zaandam.

Muzikant

Zaandam, maandag 5 maart 2007, 11:23 uur.

Op de Westzijde werd een uit Oost-Europa afkomstige 18-jarige man bekeurd omdat hij zonder vergunning als straatmuzikant bezig was. De man heeft direct een boete van 100 euro betaald en gaat zijn muziek elders ten gehore brengen.

Diefstal uit woning

Zuidoostbeemster, maandag 5 maart 2007, 12:01 uur.

De politie onderzoekt de diefstal uit een woning aan de Purmerenderweg die moet hebben plaatsgevonden op zondagmiddag tussen drie en vier uur. Diverse gestolen spullen werden op de Wouter Sluislaan terug gevonden. Met een uit de woning gestolen sleutelbos was geprobeerd een voor de deur geparkeerde auto te openen. Er werd een afgebroken sleutel in het slot aangetroffen en de sleutelbos met de andere helft van de sleutel werd voor de woning terug gevonden. Men is mogelijk binnengekomen door een niet afgesloten achterdeur.

Verkeerscontrole

Waterland, zondag 4 maart.

De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Provincialeweg N518 op Marken met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Van 67 voertuigen werd de snelheid gemeten. Drie bestuurders werden aan de kant gezet en bekeurd omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid hielden. Twee bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de doorgetrokken streep en één automobilist gaf onnodig lichtsignalen. Maandagochtend werden bij korte controle's op de Julianaweg in Purmerend en de Edisonweg in Puremerend drie bekeuringen voor het niet dragen van de gordel uitgeschreven. Eén automobilist werd beboet wegens het bellen met de telefoon in de hand.

Verkeerscontrole

Zaanstreek, zondag 4 maart 2007.

Zondagmiddag werd op de Provincialeweg Westzaan- Westgraftdijk in Wormerveer 200 voertuigen gecontroleerd. Er werden in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: Niet dragen van de gordel, te hoge snelheid, mobiel bellen, onnodig geven van signalen, en voeren van mistlichten terwijl dat niet is toegestaan. Een motoragent bekeurde op de Provincialeweg Zaandam-Castricum maandagochtend twee automobilisten zonder gordel en vier bellers.

Dodelijk ongeval

Zaandam, maandag 5 maart, 13:55 uur.

De politie onderzoekt een verkeersongeval waarbij een 88-jarige Zaandamse om het leven is gekomen. Het ongeval vond plaats op de Langeweide waar een vrachtauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Zwaag, na het lossen wegreed bij een supermarkt. De chauffeur heeft bij het wegrijden vermoedelijk de vrouw met haar rollator niet gezien en haar aangereden. Een reanimatiepoging die direkt na het ongeval door omstanders werd ingezet mocht niet meer baten. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht.