Persberichten 05/03 middag

Regio, 05-03-2007

Noordwijk Autos gestript Op een afgesloten parkeerplaats bij een bedrijf aan De Hooge Krocht in Noordwijk zijn drie autos van onderdelen gestript. De diefstal werd vanochtend opgemerkt, maar kan tussen zaterdag 3 maart 17.00 uur en maandagochtend 5 maart gepleegd zijn. Van twee autobusjes werden portieren, een achterklep, een schuifdeur en ruitenwissers afgehaald. Een portier en de achterklep werden op het terrein teruggevonden. Het benadeelde bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie roept getuigen die meer informatie hebben over de diefstal contact op te nemen met de politie van Noordwijk via 0900-8844.

Leiden Politie controleert op snelheid en roodlicht De afgelopen maand zijn er met de mobiele radarwagen weer snelheidscontroles gehouden. De politie controleert regelmatig om de verkeersveiligheid op de wegen te waarborgen.

Van de 14425 gecontroleerde passanten reden er 690 te hard. Dat houdt in dat 4,70 % van de gecontroleerde passanten te hard reden. De hoogste snelheid werd gehaald op de Haagweg waar een bestuurder 98 km per uur reed, waar 50 km/u is toegestaan. Een goede tweede was een bestuurder op het Levendaal. Deze kwam met 94 km per uur voorbij.

De in Leiden en Voorschoten geplaatste vaste posten leverde 726 roodlicht en 890 snelheids- overtredingen op. De hoogste snelheid werd gehaald op de kruising Willem de Zwijgerlaan Floris Versterlaan, daar werd een snelheid gemeten van 113 km per uur, waar maar 50 km/u is toegestaan. Een andere bestuurder reed op de kruising Churchilllaan Verdistraatmet een gangetje van 100 km per uur voorbij. De overtreders hebben inmiddels of kunnen een acceptgiro van het CJIB verwachten.

Gouda Aanhouding voor vaststellen identiteit De politie heeft op zondag 4 maart, rond 03.15 uur, op aangeven van stadstoezicht van de gemeente Gouda een 39 jarige Gouwenaar aangehouden om zijn identiteit te kunnen vaststellen. De Gouwenaar was door stadstoezicht/ cameratoezicht gespot op het Stationsplein waar hij zeer geĂŻnteresseerd bleek te zijn in fietsen die daar gestald stonden. Hij voelde aan verschillende fietsen waaruit bleek dat hij op zoek was naar een fiets die hij kon meenemen. De politie heeft de man aangesproken op zijn gedrag. Hij kon geen identiteitskaart overleggen waarop hij is meegenomen naar het politiebureau. A het vaststellen van zijn identiteit is de man weer in vrijheid gesteld.

Schoonhoven Aanhouding na mishandeling De politie heeft een 33 jarige man uit Groot Ammers aangehouden nadat hij op vrijdagavond 2 maart in een uitgaansgelegenheid aan de Haven een 34 jarige man uit Schoonhoven had mishandeld. De verdachte had met een flesje op het hoofd van de Schoonhovenaar geslagen. De mishandeling zette zich buiten voort. De Schoonhovenaar deed aangifte bij de politie. Hij was gewond geraakt, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De verdachte meldde zich even later op het politiebureau waar hij aangehouden werd. De aanleiding van de mishandeling, zo verklaarde hij, was een langer lopend conflict. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bodegraven Politie zoekt getuigen van mishandeling De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Bodegraven via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De mishandeling vond plaats op zondag 4 maart, omstreeks 02.15 uur. Een 21 jarige man uit Vlissingen liep met zijn vriendin over het fietspad langs het spoor naar huis. Een jongen komt hem tegemoet rijden die hij denkt te herkennen en hij zegt gedag. De jongen voelt zich aangesproken en daagt de man uit.

Even later loopt de man en zijn vriendin langs de Watermunt ter hoogte van de Vossestaart en fietsen zes jongens hen tegemoet. De jongens gedragen zich provocerend en geven de man uit Vlissingen een duw en een kopstoot. De man wordt door de jongens bedreigd en er wordt zelfs met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gezwaaid. De man krijgt nog een kopstoot waarna hij en zijn vriendin weg weten te vluchten. De man uit Vlissingen heeft aangifte gedaan bij de politie. Getuigen die de zes jongens eerder of later op de avond in de omgeving van de Watermunt hebben zien fietsen worden gevraagd contact op te nemen

Waddinxveen Politie zoekt doorrijders De politie zoekt twee jongens die op de Willem de Zwijger betrokken waren bij een aanrijding met een auto. De automobilist, een 74 jarige man uit Boskoop, reed over de Willem de Zwijgerlaan, komende uit de richting van de Groensvoorde en reed bij groenlicht, zo verklaren ook getuigen, het kruispunt op. Twee jongens reden op een fiets over het parallel lopende fietspad en reden eveneens het kruispunt op. Er ontstond een aanrijding. Beiden jongens gingen vervolgens tekeer tegen de automobilist waarna zij hard wegreden. Zij hebben de aanrijding niet naar behoren afgehandeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de twee jongens, getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

Waddinxveen Diefstal uit auto Op vrijdagmiddag 2 maart, rond 17.25 uur, is binnen 5 minuten een handtas weggenomen uit een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats op de Beukenhof. De automobiliste had haar handtas onder het dashboardkastje gezet omdat zij maar eventjes een paar minuten weg zou zijn. Na vijf minuten kwam zij terug en zag dat er een ruitje van haar auto was ingetikt en haar handtas was weggenomen. Een getuige had glasgerinkel gehoord waarna zij twee jongens op een scooter had gezien in de buurt van de auto die wegreden in de richting van de Dorpsstraat. De politie waarschuwt nooit waardevolle spullen in een auto achter te laten, zelfs niet voor heel even. Een auto-inbraak is binnen luttele seconden gebeurd.

Regio Hollands Midden Inbraken in de regio Tijdens het weekeinde is er op verscheidene plaatsen ingebroken in woningen en bedrijven.

In Boskoop werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Reijerskoop. In Moordrecht werd er ingebroken in een bedrijf aan de Veenweg door middel van het inslaan van een ruit, het is niet bekend of er iets is weggenomen.

In Gouda werd er ingebroken in een woning aan de Gasthuispolderweg via het openwrikken van een raam. In een woning aan Onder de Boompjes werd er via een niet afgesloten achterdeur binnengedrongen door inbreker(s). Uit de woning zijn onder andere een laptop een beeldscherm weggenomen. In een woning aan de Willensplein werd een schuifdeur geforceerd en werd een geldbedrag gestolen. Eveneens in Gouda aan de Kolkmanstraat wisten inbreker(s) via het ingooien van een ruit een bedrijf binnen te komen. Uit het bedrijf is een geldbedrag weggenomen. Via een bovenlicht wisten inbreker(s) binnen te dringen in een woning aan de H.J.A.M. Schaepmanstraat. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen uit de woning. De achterdeur werd opengebroken bij een woning aan de Ganzenburg. Bewoners hoorden gerommel en gingen kijken waarna er iemand wegrende. Uit de woning werd niets vermist. Dat was wel anders bij een inbraak in een woning aan de Geerpolderweg. Inbreker(s) zijn via een onafgesloten schuifpui de woning binnengedrongen. Uit de woning werden de autosleutels weggenomen waarna de op de oprit geparkeerde auto werd gestolen. De auto, een grijze Renault Espace, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

In Leiden werd er ingebroken in een woning aan de Kooilaan, de Fagelstraat, de Hoge Morsweg, de Vestestraat. Inbreker(s) kwamen de woning aan de Vestestraat binnen door het bovenlicht te forceren. Uit de woning blijkt een laptop weggenomen te zijn. Via het openbreken van een raam zijn inbreker(s) de woning aan de Hoge Morsweg binnengedrongen. Ook hier werd een laptop weggenomen, maar ook een digitale camera en een playstation. Door het boren van gaatjes in een deurkozijn poogden inbreker(s) de deur open te krijgen om toegang te krijgen tot een woning aan de Fagelstraat.

In Leimuiden is er gepoogd in te breken in een bedrijf aan het Dorpsplein. Via het vernielen van een slot van een deur dachten inbreker(s) binnen te kunnen treden was het niet dat het alarm afging.

In Noordwijk werd er ingebroken in een woning aan de Spoelhoren. Door een achterdeur te forceren wisten inbrekers de woning binnen te komen. Uit de woning werden een geldbedrag, sieraden en een laptop weggenomen.

In een woning aan de Van Ruysdaelstraat in Hazerswoude-Dorp werd er ingebroken door het forceren van een deur. Uit de woning wordt niets vermist.

Voorkom inbraak Inbraken zijn in sommige gevallen te voorkomen. Hengelen en flipperen zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Flipperen betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. Hengelen is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen. Beide technieken zijn vruchteloos als de deur op slot is gedraaid met een sleutel.

Voorkom insluipingen Insluipingen zijn te voorkomen. De zogeheten gelegenheidsdief zal, wanneer daar gelegenheid voor is, een woning insluipen. Een open raam, een onafgesloten deur zijn voor de dief kansen die hij niet zal laten liggen. Als er dan ook nog eens waardevolle spullen in het zicht liggen, zoals een tas aan de kapstok of een laptop op tafel, neemt hij zijn kans waar. Binnen luttele seconden is hij binnen. Zelfs wanneer de bewoners thuis zijn. De politie adviseert dan ook altijd deuren en ramen waarop geen zicht is op slot te doen.

--- einde berichten ---