Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 5 maart

BREDA, 5 maart 2007

Verwarde vrouw aangehouden wegens grafschennis

TETERINGEN: De politie heeft zondagmorgen rond 07.30 uur een 32-jarige Bredase vrouw aangehouden op de begraafplaats van het Willem Alexanderplein. De vrouw had spullen van graven weggehaald zoals bloemen en kaarsen. Een deel van de spullen had ze zelf in haar bezit gehouden en een deel had ze in op andere graven gelegd. De politie heeft de vrouw, die verward was, meegenomen naar het bureau. Daar bleek ze ook een kleine hoeveelheid softdrugs en mogelijk ook harddrugs bij zich te hebben. Na verhoor kon de vrouw weer gaan. De politie onderzoekt de zaak.

Twee jeugdige auto-inbrekers aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagmorgen rond 08.30 uur een 17-jarige jongen uit Breda en een 15-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. Dit gebeurde nadat de twee op het parkeerplaats achter het station in het centrum van Breda hadden ingebroken in een auto. De inbraak werd door een getuige gezien, die de politie waarschuwde. Een motoragent was snel ter plaatse en zag dat de twee in een auto bezig waren, maar wegrenden toen ze de agent opmerkten. Na een korte achtervolging werden de twee toch aangehouden. De twee zijn gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij in Alphen opgerold

ALPHEN: De politie heeft maandagmorgen in de Raadhuisstraat in een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand. In een ruimte in het pand troffen agenten een zogenaamde stekkerij aan, met zon 5500 stekjes. In een andere ruimte werden circa 1200 planten aangetroffen die in volle bloei stonden. Ook werd geconstateerd dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie voor nabijgelegen woningen en winkels. De kwekerij werd ontdekt tijdens een integrale veiligheidscontrole, waarbij onder andere politie en gemeente gezamenlijk optrekken om uiteenlopende zaken op het gebied van veiligheid te controleren. In het geval van deze kwekerij waren er vanuit de bevolking signalen dat er iets niet pluis zou zijn in het betreffende bedrijfspand. De politie heeft geen aanhoudingen verricht, maar heeft de zaak in onderzoek.

Opnieuw aanhoudingen in graffitizaak Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU: De politie heeft in het onderzoek naar de graffitioverlast in Baarle-Nassau en Alphen-Chaam wederom enkele aanhoudingen verricht. Vrijdag werden vier jongens (14,16) aangehouden en maandagochtend twee jongens (14), allen afkomstig uit Baarle-Nassau. De jongens zijn aangehouden en na verhoor weer aan hun ouders overgedragen. Ze worden verdacht van het zetten van tussen de tien en de honderd tags op verschillende plaatsen eerder genoemde gemeenten. Zondag werd een 14-jarige jongen uit Baarle-Nassau aangehouden, nadat door getuigen was gezien dat hij een muur bekladde. De jongen is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak nog steeds in onderzoek.

Man uit Sprang-Capelle aangehouden na mishandeling in bejaardenhuis

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 17.30 uur een 47-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden wegens mishandeling. Dat gebeurde in een verzorgingshuis aan de Zaart. De man had zijn hoogbejaarde tante bezocht en wilde haar dossier inzien. Daarvoor liep hij het kantoortje binnen en wilde de map uit een kast pakken. Een medewerkster ging voor de kast staan en daarbij gaf de inwoner van Sprang-Capelle de vrouw een klap in het gezicht. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij stelt slechts een duw gegeven te hebben, hoewel een collega van het slachtoffer dat tegenspreekt.

Inwoner Chaam aangehouden na vernieling in ouderlijk huis

CHAAM: Een 21-jarige inwoner van Chaam is zondagavond kort na 22.30 uur aangehouden voor de vernieling van een lamp in zijn ouderlijke woning. De inwoner van Chaam had ruzie gekregen met zijn moeder die vervolgens de politie belde. Daarmee wil ze vooral bereiken dat haar zoon wordt geholpen voor zijn alcohol- en drugsverslaving. De man is na verhoor vrijgelaten; hulpverleningsinstanties bekijken of ze een oplossing kunnen bieden.

Jongen uit Etten-Leur steelt kentekenplaten

ETTEN-LEUR: Een 17-jarige jongen uit Etten-Leur is maandagmorgen rond 00.50 uur aangehouden op de Grauwe Polder. Hij had twee kentekenplaten van een geparkeerde auto aan de Paukenslag gestolen. Een oplettende getuige zag de jongen zich verdacht ophouden in de buurt en belde de politie. De verdachte is ingesloten.

Man maakt personeel supermarkt geld afhandig

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 07.30 uur een 47-jarige inwoner van Ugchelen aangehouden. Dat gebeurde op de Groot Ypelaerdreef, nadat de man een personeelslid van een supermarkt aan de Burcht een geldbedrag afhandig had gemaakt. De verdachte liep mee met een ander personeelslid naar de nog voor klanten gesloten ingang en bedreigde de assistent-bedrijfsleider die open kwam doen, met een aardappelschilmesje. De medewerker pakte vervolgens geld en gaf het aan de 47-jarige man. Agenten kwamen af op de melding van het supermarktpersoneel en konden de man op basis van een goed signalement in de buurt aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Taxibusje met kinderen rijdt tegen betonblok in Teteringen

TETERINGEN: Maandagochtend heeft rond 08:15 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Langelaar. Een taxibusje, dat vier kinderen vervoerde, botste om nog onduidelijke oorzaak tegen een betonblok. Dat blok is langs de weg geplaatst als maatregel om de snelheid van het verkeer te minderen. De kinderen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Twee van de kinderen konden meteen door naar school. De andere twee werden na een controle ook op school afgeleverd. De chauffeur blijft nog even in het ziekenhuis voor verder onderzoek. Hij klaagde na het ongeval over pijn in de borst.

Auteur: Manfredi Mauro i.s.m. Andre van den Hul