Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 05 maart 2007

TILBURG, 5 maart 2007

Politie treedt op tegen drager T-shirt met beledigend karakter

TILBURG Zaterdagmiddag 03 maart jl. kreeg een 28 jarige Tilburger op het Piusplein een bekeuring omdat hij een T-shirt droeg met een voor de politie beledigend karakter. Het kledingstuk had als opschrift corrupt met daarbij het politielogo.

De agenten waren tijdens een briefing geattendeerd op het feit dat er kledingstukken in omloop zijn met een voor de politie beledigend opschrift. Het gaat om de combinatie van een politielogo met daarbij een beledigende tekst.

In april 2006 nam de politie in een Tilburgse winkel een aantal T-shirts in beslag die identiek waren aan het shirt wat de 28 jarige Tilburger zaterdag droeg. In die zaak kreeg de winkelier in overleg met het Openbaar Ministerie een transactie van 250 Euro aangeboden die uiteindelijk door hem is betaald. De agenten namen zaterdag het shirt uit coulance niet in beslag omdat de man verder geen bovenkleding aanhad.
De politie overlegt met het Openbaar Ministerie over de verdere vervolging en ten laste legging van het strafbare feit.

Politie arresteert man na huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond om 21.00 uur in de Buurmalsenlaan een 33 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot doodslag cq. zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht zijn 37 jarige Tilburgse ex-vriendin de keel dichtgeknepen te hebben. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Een woordenwisseling bij de woning van het slachtoffer in de wijk Gesworen Hoek (Reeshof) resulteerde in een conflict waarbij de verdachte de vrouw naar de keel greep en dichtkneep. Aanleiding tot het conflict was het feit dat de vrouw al eerder melding had gemaakt van huiselijk geweld waarvan haar ex gevolgen had ondervonden.

Politie ontmantelt hennepkwekerij in schuur

TILBURG Agenten ruimden gisteravond, rond de klok van 22.30 uur een vol in bedrijf zijnde hennepkwekerij. De kwekerij was gevestigd in een schuur achter de woning aan de Cort van der Lindenstraat. Er werden 78 wietplanten in beslag genomen. Een 24 jarige Tilburger is als verdachte gehoord.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een verkregen tip en het verrichten van onderzoek. Essent stelde ter plaatse vast dat de stroom illegaal afgetapt werd. De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioirteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Politie houdt drie minderjarigen aan voor baldadigheid

TILBURG De politie heeft gistermiddag in de Wittebollenstraat 3 jongens van 12, 13 en 15 jaar aangehouden voor baldadigheid. De jongens hielden zich op, op een bouwterrein aan de Wittebollenstraat. Vanaf een dak gooide het drietal stenen richting voorbijgangers. Een passerende fietser schrok daarvan, kwam ten val en bezeerde daardoor haar hand. De ouders van de drie jongens werden op het bureau in kennis gesteld.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben vanmorgen bij een bouwmarkt aan de Hestiastraat een 60 jarige inwoner uit Udenhout aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat de man op de houtafdeling een product in zijn zak stopte en de winkel verliet zonder het goed af te rekenen. Buiten de winkel werd hij aangesproken en overgedragen aan de gealarmeerde agenten.

Auteur: Desiree Brabers