Gemeente Leiden

Leidse feiten en cijfers op website vernieuwd

Sinds vandaag zijn op de website van de gemeente Leiden cijfers over de stad per thema en per district eenvoudig in tabelvorm op te vragen en te downloaden in Excel. Bureau Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies (BOA) van de gemeente Leiden heeft www.leiden.nl/statistiek uitgebreid met het onderdeel 'Leiden in cijfers'.

'Leiden in cijfers' bestaat uit twee onderdelen. Het onderdeel 'Leiden per thema' geeft informatie over de onderwerpen: bodemgebruik, bevolking, bestuur en dienstverlening, stedelijke ontwikkeling, bereikbaarheid, omgevingskwaliteit, veiligheid, werk en inkomen, economie en toerisme, sport, cultuur en recreatie, onderwijs en jeugd, welzijn en zorg. Dit zijn gegevens die ook te vinden zijn in het Statistisch Jaarboek dat BOA jaarlijks op papier uitgeeft en als pdf op de website beschikbaar stelt.

Leiden is onderverdeeld in 10 districten. In het onderdeel 'Leiden per district' is informatie te vinden over de ligging van het district, de bevolking en over wonen. Ook kan men de situatie in de districten met elkaar vergelijken op de volgende onderwerpen: opleidingsniveau, % autochtonen en allochtonen, leeftijdsopbouw, inwoners per km2 en werkgelegenheid. Dit onderdeel zal nog worden uitgebreid met gegevens over werkgelegenheid en inkomens per district. Hiermee is het de opvolger van de papieren uitgave 'Leiden in Beeld (2002)'..

Nadere informatie:
Floor van Deursen, Bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 38.


---- --