Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Nieuwe tramlijn 6 in Antwerpen:
anti-filetramlijn van BTTB-plan grotendeels verwezenlijkt

Persbericht BTTB 5 maart 2007

Minister Van Brempt kondigde zopas aan dat Antwerpen vanaf november een tramlijn rijker wordt: een nieuwe lijn 6 zorgt ervoor dat de Groenendaallaan en Luchtbal voor het eerst sinds lang weer een tram krijgen. Daarmee realiseert De Lijn grotendeels een voorstel van de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB). Wel moet de doorstroming van de Antwerpse trams nog beter.

De BTTB reageert uitermate positief op het nieuwe plan. Belangrijke attractiepolen, zoals het Sportpaleis en Antwerp Expo, krijgen een betere bediening. De nieuwe tramlijn vormt bovendien een belangrijke stap in de doortrekking van het tramnet naar Ekeren in het noorden, en naar Wilrijk en Aartselaar in het zuiden. Beide tramlijnen zijn voorzien in het Masterplan Antwerpen.

De BTTB vraagt echter uitdrukkelijk een betere doorstroming en voldoende capaciteit voor alle Antwerpse tramlijnen. Het volstaat immers niet een vrije trambaan aan te leggen, als de wachttijd aan elk verkeerslicht oploopt tot bijna 2 minuten. Lichtenbeïnvloeding door de tram kan hier een oplossing bieden. Wat voor de kusttram kan, moet in Antwerpen ook mogelijk zijn, aldus de BTTB. Ook vraagt de reizigersbond geen trams van andere lijnen weg te plukken om deze nieuwe tramlijn te kunnen uitbaten.

Voor meer info: BTTB vzw 09 223 86 12.

terug