Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 5 maart

BERGEN OP ZOOM, 5 maart 2007

Man aangehouden voor bedreiging

DINTELOORD: De politie hield op zondag een 37-jarige man uit Roosendaal aan voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht even tevoren een buurtbewoner van de Westerstraat te hebben bedreigd met een steekwapen. De twee kregen onenigheid aan de hand van vernielingen die waren aangericht aan de auto van de 35-jarige aangever. Hij en de verdachte, ook een buurtbewoner van de Westerstraat, kregen ruzie en de verdachte zou de aangever ook verbaal ernstig hebben bedreigd. De politie hield hem aan en sloot hem in voor verhoor. Hij is in de loop van de avond in vrijheid gesteld na betaling van een boete van 550,-.

Vrouw beroofd van tas

ROOSENDAAL: Op zondagavond 4 maart is omstreeks 22.30 uur een 58-jarige vrouw uit Roosendaal van haar tas beroofd. De vrouw fietste door een brandgang aan de Hendrikstraat, toen haar tas van haar schouder werd gerukt. Vervolgens zag de vrouw twee mannen wegvluchten richting de Hulsdonksestraat, beiden op een fiets. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer. Voor de aangeefster is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt bestuurder aan voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag om 00.45 uur een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Zuidzijde Zoom. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 630 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man twee keer aangehouden voor rijden met ontzegging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagochtend vroeg een 34-jarige man uit Scherpenisse aan voor rijden tijdens een rijontzegging. De eerste keer is de man na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld, nadat hij verhoord was en hem duidelijk was gemaakt dat hij echt niet meer mocht autorijden. De politie vertrouwde het niet en trof de man dan ook enkele minuten later weer aan aan het Boerenverdriet, terwijl hij de bestuurder was van een auto. Hij is hierop wederom aangehouden en hij kreeg wederom een bekeuring. De auto is deze keer achtergehouden en geretourneerd aan degene waarvan de verdachte hem had geleend.

Man geschept door vrachtwagen na ongeval

ROOSENDAAL: Een automobilist uit Klundert reed op maandagochtend omstreeks 08.00 uur over de A58 bij Borchwerf, achter een bestelwagen met aanhanger. Deze werd bestuurd door een 23-jarige man uit Etten-Leur. Op een gegeven moment kwam een glazen plaat, die op de aanhanger werd vervoerd, los en deze kwam tegen de personenauto aan. De bestuurders van de beiden voertuigen stopten op de vluchtstrook en bekeken de schade, terwijl de inzittende van de bestelbus, een 23-jarige man uit Sint Willebrord de glazen plaat weer probeerde vast te zetten. Een 29-jarige man uit s Gravenzande, die als bestuurder in een vrachtwagen met aanhanger reed, zag de 23-jarige man en de twee stilstaande voertuigen over het hoofd. Hij raakte de 23-jarige man en sleurde hem enige tijd mee. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was buiten kennis. Ook was er door de aanrijding schade aan de personenauto. De weg is door het ongeval enige tijd gedeeltelijk afgezet. Hierdoor ontstond filevorming. Verkeersongevalanalisten hebben de sporen onderzocht en zullen zich buigen over de precieze oorzaak van het ongeval.

Auteur: Inge Rijgersberg