Belgische Federale Overheid


28-02-2007

Niveau A: classificatie van de functies in een vakklasse

De functiecartografie wordt aangevuld

De Ministerraad van 16 februari 2007 heeft het ontwerp van koninklijk besluit houdende de classificatie van de functies van niveau A in een vakklasse goedgekeurd.

De tekst voert artikel 5 ter van het koninklijk besluit van 4 augustus 2004 uit (Belgisch Staatsblad van 16 augustus 2004).

In de bijlage van het ontwerp zijn zowat 1 500 functietitels opgenomen, onderverdeeld per vakrichting en per klasse, die de cartografie van de functies vormen.

De cartografie is een grote databank die via de portaalsite www.federalecartografie.be toegankelijk is. Ze bevat alle informatie over de vakrichtingen, functies en functiebeschrijvingen en moet de nieuwe loopbaanstructuur zo transparant mogelijk maken.

De classificatie vindt niet automatisch plaats en heeft geen individuele gevolgen voor de ambtenaren van niveau A. Elke organisatie moet elk personeelslid een geclassificeerde functie toekennen om de klasse waarin de houder op 1 december 2004 werd geïntegreerd eventueel in overeenstemming te brengen met de functieklasse die hij uitoefent. Dat gebeurt geleidelijk, volgens de beschikbare marges voor bevorderingen in de personeelsenveloppe van elke organisatie.
---