Gemeente Enschede

Provincie ondersteunt Enschede door 50.000 euro voor opsporen jongeren zonder diploma

Provinciale impuls voor Er Op AF aanpak

Dit geld wordt besteed aan het versterken van de huidige Enschedese aanpak om jongeren zonder diploma en werk op te sporen én weer toe te leiden naar school of werk.
Het gaat om die jongeren die 'moeilijk' te vinden zijn en waarmee onder het motto 'er op af' actief contact wordt gezocht. Wethouder Eric Helder (Jeugd & Onderwijs) is blij met deze impuls vanuit de provincie. `We maken ons al lange tijd druk over de kleine groep jongeren die we, ondanks alle gezamenlijke inspanningen, nagenoeg niet kunnen bereiken en die juist onze aandacht,hulp en ondersteuning nodig hebben om een goede plaats op de arbeidsmarkt te verwerven zodat ze zelf kunnen voorzien in hun eigen onderhoud én ook zij een stapje vooruit kunnen doen op de ladder van sociale stijging."

Door deze bijdrage kan de gemeente Enschede, samen met de scholen, Regionaal Meld-en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaten (RMC) Alifa/jongerenwerk en het ATC experimenteren met meer manieren om in contact te komen met deze jonge mensen en hier extra personeel voor in te zetten. Het doel is jongeren zo snel mogelijk terug te krijgen op school. Daar waar dat niet haalbaar is, zet Enschede in op toeleiding naar werk of het realiseren van een zorgtraject. Enschede gaat op korte termijn deze Er Op Af aanpak verder ontwikkelen en hoopt nog dit voorjaar de eerste jongeren die buiten beeld waren weer in de schoolbanken terug te zien.

Deze aanpak is onderdeel van de totale Enschedese aanpak om als gemeente, samen met scholen, ouders en alle instellingen ervoor te zorgen dat geen jongeren meer buiten de boot valt en dat zij opgroeien tot zelfbewuste en zelfstandige jonge mensen.

5 maart 2007