Gemeente Leiden

Uitvoering Aalmarktproject van start

Vandaag start de uitvoering van het eerste onderdeel van het Aalmarktproject: de renovatie en uitbreiding van de Stadsgehoorzaal. De werkzaamheden starten met de sloop van de Aalmarktschool. Daarna gaat de bouw van start. De Stadsgehoorzaal krijgt een nieuwe tweede concertzaal met circa 350 stoelen aan de Aalmarkt. Ook wordt op deze plek een winkel gebouwd die onderdeel wordt van het nieuwe winkelcircuit dat de Breestraat en de Haarlemmerstraat met elkaar zal verbinden.

Op de locatie van de huidige Aalmarktschool komen de tweede zaal voor de Stadsgehoorzaal en de winkel. De werkzaamheden beginnen met de sloop van de Aalmarktschool, de huidige Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal en de gymzaal. Tevens wordt een aantal bomen gekapt. Daarna start de hoofdaannemer met de bouw van de uitbreiding van de Stadsgehoorzaal.

Met het Aalmarktproject worden twee zelfstandig functionerende winkelstraten van de Leidse binnenstad meer met elkaar verbonden. Het Aalmarkt project wordt uitgevoerd in het kader van het Stadsvernieuwingsplan Aalmarkt en omgeving. In 2010 wordt het merendeel van de deelplannen opgeleverd.