Ingezonden persbericht


Global Crossing breidt professionele samenwerkings-services uit met VoIP


· Nieuw toegevoegde functies voor VoIP in Azië en Europa vergroten doelmatigheid van ondernemingen


· Wereldwijd ervaren klanten een verbeterde betrouwbaarheid en kwaliteit

Naarden, maart 2007 - Global Crossing, een van de grootste aanbieders ter wereld van telecommunicatie-oplossingen, heeft in 2006 met groot succes samenwerkingsdiensten voor het bedrijfsleven op de markt gebracht. Sinds kort is het telecommunicatie-aanbod van Global Crossing in Europa en Azië uitgebreid door de toevoeging van VoIP-ondersteuning in de Global Crossing Ready-Access® samenwerkingsservices.

Samenwerking wordt in het bedrijfsleven steeds meer noodzakelijk door schaalvergroting, groeiende markten, automatisering, toegenomen specialisaties en snellere ontwikkelingen. Global Crossing kan hierin faciliteren door het beschikbaar stellen van communicatiediensten en is met Ready-Access op dit gebied de grootste wereldwijde aanbieder.

Ready-Access is nu met VoIP toegankelijk op 31 locaties in Europa, waaronder voor het eerst: Italië, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Ook in Azië heeft Global Crossing zijn audio-samenwerkingsservices over zijn IP-netwerk uitgebreid. Thans kunnen ook klanten in Hong Kong, de Filippijnen, Taiwan, Australië, Indonesië en Nieuw-Zeeland spraak- en dataservices verzorgen voor geringere kosten en met een hogere kwaliteit. Global Crossing ontwikkelt op dit moment nog meer diensten voor de Europese en Aziatische markt, die in de loop van 2007 uitgebracht zullen worden.

Eén van de toepassingen van samenwerkingsservices is televergaderen. Global Crossing heeft het aantal en de capaciteit van zijn centra uitgebreid, omdat het aantal teleconferencing­minuten in 2006 met ongeveer 15% per maand (!) toenam t.o.v. 2005. Ready Access VoIP biedt de gebruikers een doelmatige en gemakkelijke manier om de talrijke voordelen van televergaderen-op-aanvraag te combineren met de gunstige prijs van geconvergeerde services.

In 2006 is het wereldwijde spraakverkeer in professionele samenwerking met ruim 35% toegenomen vergeleken met 2005. Volgens Telespan (www.telespan.com), de gezaghebbende bron voor teleconferencing-nieuws en -marktanalyse, is de groei van Global Crossing's aandeel in deze markt drie keer zo groot als de geschatte totale marktgroei.

Global Crossing biedt ondernemingen en telecomaanbieders een volledig pakket van geconvergeerde IP-samenwerkingsdiensten, dat voor nagenoeg alle televergader-behoeften ruim toereikend is. De audioconferencing-services bestaan uit: Ready Access, Global "800"Service, VoIP Ready Access, Event Call, Event Express Call en Automated Event Call. Klanten over de gehele wereld kunnen toegang krijgen tot het Global Crossing samenwerkingsplatform door gebruik te maken van een mix van gratis verbindingen en lokale connectiviteitsmiddelen. De web-conferencing services zijn: Ready Access Web Meeting, eMeeting en Live Meeting. Video-conferencing-diensten zijn: iVideoconferencing, IP Video, Ready-Access Video en Video Endpoint Management Service (dat zowel ISDN- als op IP gebaseerde aansluitingen ondersteunt).

Global Crossing

Global Crossing biedt wereldwijd telecommunicatie-oplossingen over het eerste geïntegreerde IP-netwerk ter wereld. Het hoofdnetwerk van Global Crossing verbindt meer dan 300 steden en 29 landen met elkaar. De diensten van Global Crossing worden in meer dan 600 steden, 60 landen en 6 continenten aangeboden. Verkoop en ondersteuning zijn in overeenstemming met de wereldwijde aanwezigheid en staan op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau als het netwerk, zodat klanten over de gehele wereld op dezelfde consistente dienstverlening kunnen rekenen. Meer informatie: www.globalcrossing.com

Voor meer informatie omtrent de inhoud van dit persbericht kan contact worden opgenomen met:

Franssen Communicatie

030 - 22 88 579

fred@franssencom.nl