Vraag naar productiviteitssoftware stimuleert groei Mindjet

850.000 licenties van MindManager verkocht en Mindjet op zoek naar nieuwe partners

San Francisco / Capelle a/d IJssel, 5 maart 2007 - Mindjet Corporation, leverancier van productiviteitssoftware voor het visualiseren en beheren van informatie, constateerde in 2006 een blijvend groeiende vraag naar zijn producten. Het afgelopen jaar werden er meer dan 200.000 licenties verkocht. In totaal zijn er wereldwijd ongeveer 850.000 licenties in gebruik.

Mindjet vult een leegte die veelgebruikte kantoortoepassingen achterlaten, dankzij een gebruiksvriendelijke applicatie voor het visueel beheren van ideeën, informatie en processen. MindManager is het belangrijkste product van Mindjet, en wordt veel toegepast voor het efficiënter maken van projectplanning en - management, samenwerking en communicatie binnen teams, business meetings, klant- en verkoopcontacten en brainstormsessies.

In 2006 stelde Mindjet een nieuw management team aan, onder leiding van CEO Scott Raskin. Raskin: "Mensen worden overstroomd door data. Om hun gedachten op orde te houden, gaan ze op zoek naar manieren om context, relevantie en ervaringen te verbinden aan de data. MindManager helpt hierbij door de verbanden visueel te maken en het overzicht te geven waar men naar op zoek is."

Klantenkring
Mindjet mag onder andere SAP, HP, Microsoft, Volkswagen, DaimlerChrysler, Unisys en TNT tot zijn klanten rekenen. Deze laatste gebruikt MindManager om ideeën te genereren en te visualiseren, sneller consensus te bereiken en efficiënter beslissingen te nemen. Magnus Engdahl, CIT manager bij TNT's International Business Unit: "Ik gebruik MindManager als een projectmanagement-tool bij alle projecten binnen TNT Express. Het helpt om het overzicht te bewaren en stelt ons in staat ideeën voor nieuwe producten en diensten uit te werken. We gebruiken MindManager ook om processen en voordelen van elk project in kaart te brengen, zodat dit vanaf de start voor iedereen duidelijk is."

Netviewer, leverancier van software voor web-conferencing, desktop-sharing en Remote Control, gebruikt MindManager bedrijfsbreed voor verschillende toepassingen, waaronder voorbereiden van vergaderingen, conceptuitwerkingen, rapportage, project- en accountplanning en individuele organisatie.

"Bij Netviewer is MindManager de belangrijkste tool voor plannen, structurering en vastleggen van informatie. De content, relaties en information zijn transparant en kunnen dankzij de structuur en het visuele karakter van een mindmap eenvoudig worden toegepast in de dagelijkse werkzaamheden. Elke medewerker spaart enorm veel kostbare tijd. Ikzelf bespaar ongeveer drie tot vijf uur per week. MindManager is een 'must-have' bij Netviewer", aldus Andreas Schweinbenz, oprichter en CEO van Netviewer.

Strategie 2007
Raskin is aangesteld om, samen met zijn team, Mindjet naar een hoger niveau te tillen. Raskin: "De basis ligt er: maar liefst 85 procent van de Fortune 100 gebruikt al MindManager. Aan ons de taak om de productlijn uit te breiden, kanaalrelaties aan te scherpen en de algemene bekendheid te vergroten."

De interactieve mindmapping-software van Mindjet biedt een nieuwe, maar snel te leren, manier van werken. Gebruikers zijn in staat informatie en ideeën vast te leggen en eenvoudig te delen met collega's. Op die manier wordt creativiteit en innovatie gestimuleerd. Raskin: "Mindjet's motto is dit jaar 'Transforming chaos into clarity'. Het doel is om MindManager te positioneren als dé toepassing voor individuen en teams voor het helder uiteenzetten van complexe materie. Een visuele en intuïtieve benadering hiervan is volgens ons de beste."

Wat betreft kanaaluitbreiding gaat Mindjet op zoek naar nieuwe partners op het gebied van projectmanagement, sales en CRM. Op het moment werkt het bedrijf samen met ongeveer 350 resellers en VARs wereldwijd.

Over Mindjet
Mindjet Corporation is leverancier van software voor het visualiseren, beheren van informatie. De visuele mapping-mogelijkheden van Mindjet MindManager bevorderen het samen werken, denken en plannen. Hierdoor wordt de productiviteit van organisaties verhoogd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië en het bedrijf is actief over de gehele wereld. MindManager telt wereldwijd 850.000 zakelijke gebruikers en wordt onder andere gebruikt bij BMW, Cisco, KPMG, Syntegra, Unilever, Bosch, Akzo Nobel, Volkswagen en ABN Amro.