CWI zet branches in de schijnwerpers tijdens Brancheweken


02.03.2007 / 15:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Centrum voor werk en inkomen

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) gaat actie ondernemen om de toenemende krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. In de periode 5 maart tot en met 16 mei 2007 besteden alle CWI-vestigingen in Nederland extra aandacht aan de vacatures in de 'krappe' branches.

Tijdens de Brancheweken worden branchespecifieke banenmarkten georganiseerd, 'speeddates' tussen werkgevers en werkzoekenden, workshops en andere activiteiten om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Door de aandacht te vestigen op opleidings- en (om)scholingsmogelijkheden in de diverse branches wil CWI vooral werkzoekenden mobiliseren die op dit moment nog onvoldoende toegerust zijn voor de arbeidsmarkt, waaronder langdurig werklozen.

De branches waar CWI zich de komende weken op gaat richten zijn: horeca, bouw, techniek, transport en logistiek, productie en industrie, ambachten, zorg, beveiliging, bewaking en geüniformeerde beroepen, zakelijke dienstverlening en detailhandel.

De eerste brancheweek - van 5 tot en met 9 maart - zal in het teken staan van de horeca, een branche die momenteel kampt met grote personeelstekorten. Vanwege het sterke verloop van personeel in deze sector ontstaan jaarlijks tussen de 80.000 en 85.000 vacatures. Er is met name een groeiend tekort aan geschoold keukenpersoneel.

CWI organiseert de Brancheweken in samenwerking met brancheverenigingen, kenniscentra, scholingsinstituten, UWV en gemeenten.


Noot voor de redacties,