ABN AMRO

Karachi, 05 maart 2007

ABN AMRO verwerft meerderheidsbelang in Prime Bank (Pakistan)

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt over de aankoop van een belang van 93,4% in de Pakistaanse Prime Bank voor een bedrag van PKR 13,8 mld (EUR 172 mln) in contanten, gelijk aan PKR 54 per aandeel.

Daarnaast maakt ABN AMRO bekend dat zij voornemens is een bod in contanten uit te brengen op alle overige aandelen van Prime Bank die in handen zijn van minderheidsaandeelhouders.

ABN AMRO was al de derde buitenlandse bank in Pakistan. De samenvoeging van haar bestaande activiteiten met die van Prime Bank leidt tot een aanzienlijke versterking van de huidige positie. De nieuwe combinatie is de tweede buitenlandse bank en één van de top 10 banken in het land met een vermogen van PKR 124 mld (EUR 1547 mln) en meer dan 80 kantoren.

Strategisch gezien past Prime Bank uitstekend in de op het middensegment gerichte strategie van ABN AMRO. De huidige zakelijke kredietportefeuille van Prime Bank bestaat voor 50% uit leningen aan kleine tot middelgrote bedrijven. Dit stelt ABN AMRO in staat kritische massa te creëren en haar risicoportefeuille te spreiden in het snelgroeiende MKB-segment in Pakistan. De activiteiten van het MKB en het grootbedrijf in Pakistan vertonen een aanzienlijke groei, met name door de uitvoer naar andere Aziatische landen.

Wat de particuliere activiteiten betreft zal ABN AMRO door de concentratie van vestigingen van Prime Bank in de grote steden snel toegang krijgen tot het nog nauwelijks ontsloten, snelgroeiende segment van meer bemiddelde particulieren in Pakistan. Dit biedt mogelijkheden voor de introductie van een gedifferentieerd dienstverleningsniveau en een gevarieerd productenpakket.

"Pakistan heeft één van de snelst groeiende financiële markten ter wereld en is een belangrijke groeimarkt voor ABN AMRO in Azië," aldus Jeroen Drost, Chief Executive Officer ABN AMRO Azië. "Deze acquisitie biedt geweldige mogelijkheden om onze activiteiten in de Pakistaanse markt uit te breiden door onze wereldwijde expertise en middelen te combineren met het lokale klantenbestand en uitgebreide distributienetwerk van Prime Bank."

Prime Bank is een lokale groeiende Pakistaanse bank met een volledig assortiment particuliere en zakelijke bancaire diensten. Met een balanstotaal van PKR 52 mld (EUR 654 mln) en toevertrouwde middelen van PKR 41 mld (EUR 508 mln) is Prime Bank de 19e bank van Pakistan. Prime Bank bezit een uitgebreid netwerk van 69 vestigingen in 25 grote steden van Pakistan.

Naved A. Khan, Chief Executive ABN AMRO Pakistan: "De acquisitie onderstreept niet alleen ons commitment tot verdere uitbreiding in Pakistan; het betekent tevens een aanzienlijke verbetering van ons vermogen om een groter aantal klanten te voorzien van een geavanceerder assortiment producten en diensten."

Saeed Chaudhry, President en Chief Executive van Prime Bank: "Wij hebben in de afgelopen jaren een sterke autonome groei gerealiseerd en willen ons marktaandeel vergroten. Het samengaan met een wereldwijd opererende bank als ABN AMRO stelt ons in staat deze groeiplannen versneld ten uitvoer te brengen. In de nieuwe combinatie zullen bovendien onze medewerkers betere mogelijkheden hebben voor hun persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling."

ABN AMRO is van mening dat de geboden prijs van PKR 54 per aandeel (een price to book ratio van 4,0), die een premie vertegenwoordigt van 41,8% ten opzichte van de gemiddelde koers van het aandeel over de afgelopen 12 maanden, een volledig en reëel bod vertegenwoordigt. Ook wordt hiermee, gezien de geringe liquiditeit van de aandelen Prime Bank, aan de aandeelhouders een goede gelegenheid geboden om hun belegging te gelde te maken: zij kunnen immers hun aandelen verkopen tegen de koers die de grootaandeelhouders voor hun meerderheidsbelang krijgen.

ABN AMRO is voornemens de acquisitie en het tenderbod uit eigen middelen te financieren. Het tenderbod gaat naar verwachting in op 9 maart 2007 en loopt af op of rond 30 maart 2007.

Inlichtingen:

ABN AMRO Persvoorlichting
020-6288900

ABN AMRO Investor Relations
020-6288063

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam



Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.