Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 04-03-2007

Zes vernielers aangehouden
NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 3 maart op zondag 4 maart heeft de politie zes jongeren aangehouden wegens vernielingen van tuinen en het aanwezige groen op de Biltseveste.

Omstreeks 02.25 uur ontving de politie een melding dat een groep jongeren vernielingen zouden aanrichten in tuinen en aan het aanwezige groen. Op de Zwolseveste zag de politie een groep van vijf personen lopen, waarvan een deel wegrende bij het zien van de politie. De politie heeft daarop drie personen staande weten te houden. Op basis van signalement kon worden vastgesteld dat het hier om de jongeren ging, die eerder vernielingen hadden aangebracht. Hierop zijn zij aangehouden. In de omgeving kon vervolgens een vierde persoon worden aangehouden. Via de aangehouden verdachten is de politie achter de gegevens van de vijfde persoon gekomen, die zich vervolgens met een zesde persoon kwam melden op het bureau. Alle jongeren (allen 16 17 jaar oud, afkomstig uit Nieuwegein, Son, Houten en Amsterdam) zijn heengezonden met een proces-verbaal.

Verkeersongeval
VIANEN/NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag 2 maart omstreeks 17.10 uur heeft er op de parallelweg van de A2 op de Lekbrug een aanrijding met letsel plaatsgevonden waarbij de politie een paar uur de paralleelrijbaan heeft afgesloten.

Een 29-jarige bestuurster van een personenauto uit Lexmond reed over de parallelweg komende uit de richting van Vianen. Een andere personenauto met daarin een 42-jarige man uit Lexmond en zijn gezin, vrouw en twee kinderen, kwam haar tegemoet rijden. De 29-jarige bestuurster zag dat de andere auto recht op haar af kwam rijden en kon niet naar rechts uitwijken in verband met de scheidingswand tussen de rijksweg en de parallelweg. De auto van het gezin schampte de auto van de 29-jarige bestuurster uit Lexmond en tolde een paar keer rond en kwam tegen de vangrail aan.
De man en de kinderen hadden vermoedelijk geen letsel. De vrouw is door de brandweer uit de auto geknipt en met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het UMC. De bestuurster van de geschampte auto had geen letsel.
De politie heeft een paar uur de parallelrijbaan af laten zetten, zodat alle hulpdiensten hun werk konden doen. De Verkeerspolitie heeft de mogelijke toedracht van het ongeval onderzocht.