Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 5 maart 2007

HBM introduceert universele WE2107 weegindicator

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de universele WE2107 weegindicator op de markt gebracht. De WE2107 is geschikt voor een breed scala aan weegtoepassingen in verschillende industrieën. De weegindicator kan bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met niet-automatische weegmachines, telweegschalen, processcontrol systemen of batch- en vulsystemen.

Er zijn twee versies van de weegindicator, waardoor montage op verschillende manieren mogelijk is. De WE2107 wordt geleverd in een behuizing die geschikt is voor montage op wanden of andere oppervlaktes. De WE2107M is een platte versie, die geschikt is voor montage in een controlepaneel of in een schakelkast. Beide versies bieden IP65 bescherming en zijn ijkwaardig tot 6.000 d.

De WE2107 wordt met twee COM-poorten aan het weegsysteem gekoppeld. Een van de poorten wordt gebruikt voor seriële communicatie met een PC of een PLC; de andere voor de aansluiting van een printer of externe display. Bovendien heeft de WE2107 twee digitale control inputs en vier digitale PLC-compatible outputs, die kunnen worden gebruikt als setpoints of voor de controle van batches of vulniveaus. Een 4-20 mA output maakt daarnaast analoge processing mogelijk of data-access voor onderhoudsdoeleinden. De WE2107 heeft bovendien een geïntegreerd geheugen voor ijkwaardige toepassingen.

De WE2107 is goed beveiligd. Verschillende user levels voorkomen ongeautoriseerd gebruik. Dankzij automatische zelfdiagnose en constante monitoring worden fouten in het weegsysteem snel gesignaleerd. Parameters kunnen snel veranderd worden, zowel met behulp van een dialoogmenu of met behulp van de speciale WE2107-software, die HBM levert. Die beschikt ook over functionaliteiten, die noodzakelijk zijn voor export, zoals de aanpassing van de gravitatieconstante voor de ijking door producenten van weegapparatuur, die in het buitenland wordt geplaatst. De WE2107 kan gevoed worden met 24V DC, die veel in industriële omgevingen gebruikt wordt.


---

Noot voor de pers: er is een afbeelding van de WE2107 beschikbaar. Deze kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.