Ingezonden persbericht


Collax introduceert serveroplossingen en ISV Software Development Kit tijdens CeBIT

Verbeterde inzet en snellere configuratie door AJAX-technologie

München, 5 maart 2007 - Tijdens de CeBIT in Hannover (Duitsland) van 15 tot 21 maart aanstaande introduceert Collax nieuwe versies van zijn Linux-serveroplossingen Collax Business Server, Collax Security Gateway en Collax Open-Xchange Server. Dankzij de inzet van Asynchronous JavaScript And XML-technologie (AJAX) zijn de configuratie en het beheer van deze serveroplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven vereenvoudigd en minder tijdrovend. Collax introduceert tijdens de beurs ook de Collax Software Development Kit (SDK) voor alle softwareproducenten die het Collax Solution Platform willen gebruiken voor hun applicaties. Met deze SDK kunnen ISV's het volledige technologieaanbod van Collax inzetten.

"Collax biedt alle services die kleine en middelgrote bedrijven nodig hebben voor hun IT-infrastructuur", zegt Boris Nalbach, CEO van Collax. "Door de combinatie van Linux-technologie met specifieke Collax-voordelen zijn onze oplossingen eenvoudig te installeren en te onderhouden. Bovendien bieden we softwareproducenten hoogwaardige ondersteuning."

In alle nieuwe versies werkt de op een browser gebaseerde gebruikersinterface voor het installeren en beheren van alle Collax-oplossingen met AJAX-technologie. Hierdoor is het mogelijk om sneller te voldoen aan serververzoeken tijdens installatie of onderhoud. Dankzij de inzet van AJAX-technologie is het niet nodig om elke pagina opnieuw te laden. In plaats daarvan worden alleen de benodigde onderdelen van een HTML-pagina opnieuw geladen of wordt de data op verzoek geleidelijk opnieuw geladen. Dit proces bespaart de beheerder veel tijd en middelen, en waarborgt een soepele software-inzet.

Met de SDK van Collax kunnen softwareproducenten het Collax Solution Platform gebruiken voor hun applicaties en beschikken ze over flexibele integratiemogelijkheden. De SDK omvat alle implementatietools voor ISV-oplossingen en zorgt voor het vastleggen van de interfaces (Application Programming Interface). ISV's profiteren hiermee van veelzijdige functionaliteit en gedegen platformbeheer, zodat ze zich volledig kunnen richten op applicatieontwikkeling.

Collax opent ook het ISV Solution Center. Vanuit dit centrum ondersteunt het bedrijf onafhankelijke softwareproducenten bij de integratie van hun oplossingen met het Collax-platform. Dit platform biedt een complete, gebundelde reeks componenten voor beveiliging, netwerkinfrastructuur en communicatie. Het is een kosteneffectief alternatief voor ISV's die software op maat leveren aan het mkb. Om te profiteren van de ondersteuning vanuit het ISV Solution Center is alleen deelname aan het Collax Partner Program vereist. Vanuit dit kosteloze lidmaatschap kunnen partners de Collax Server-oplossingen zelf gebruiken of inzetten als basis voor softwareontwikkeling.

Collax is op CeBIT te vinden in het SME Park, Hal 5, stand F63. Voor interviews op CeBIT met Boris Nalbach, CEO en CTO, of Bertram Mandel, Vice-President Sales en Marketing EMEA, kunt u contact opnemen met Dennis Hompes via collax@lvtpr.nl of 030-65 65 070.

###

Over Collax - Simply Linux
Collax ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. De 'Simply Linux'-aanpak combineert alle krachten van Linux met het gebruiksgemak van een grafische gebruikersinterface. Dit leidt tot kosteneffectieve, veilige en schaalbare serveroplossingen die inzetbaar zijn zonder specifieke Linux-kennis. Collax biedt oplossingen voor data, database, e-mail, collaboration, fax, proxy, webserver via router en VPN tot en met firewall, virus- en spambeveiliging en webcontentfilters. Het Collax Solution Platform is de kern van de Collax-technologie. Dit is een op Linux gebaseerd consolidatieplatform voor Independent Software Vendors (ISV's). Collax heeft kantoren in München (Duitsland) en in Boston (VS).