Gemeente Heemskerk


maandag, 05 maart 2007

Buurtgesprekken Hart van Heemskerk

HEEMSKERK - In de periode van 5 tot en met 15 maart vinden drie buurtgesprekken in Hart van Heemskerk plaats. Alle bewoners van Hart van Heemskerk krijgen hiervoor een uitnodiging. De buurtgesprekken zijn een aanvulling op en een verdieping van het schriftelijke buurtonderzoek, dat in november 2006 is gehouden. Hierin konden de bewoners hun mening over hun woonomgeving en hun wensen voor een nieuw buurtcontract kenbaar maken.

De drie buurtgesprekken vinden plaats op 5, 10 en 15 maart. Op maandag 5 maart staat de buurtbus tussen 18.30 -20.00 uur op de parkeerplaats bij de achteruitgang van de dr. Prinsenhal, op zaterdag 10 maart tussen 12.30-14.00 uur in de bocht van de Van Lennepstraat en op donderdag 15 maart tussen 18.30-20.00 uur bij de voetbalkooi in de Ingen Houszstraat.
De gesprekken staan onder leiding van opbouwwerkers van stichting Welschap en zijn georganiseerd in nauwe samenwerking met het projectteam Hart van Heemskerk. De bedoeling van de gesprekken is om duidelijk te krijgen wat bewoners van belang vinden voor de leefbaarheid en veiligheid in hun woonomgeving, hoe bewoners samen met de professionele organisaties de leefbaarheid en veiligheid kunnen verbeteren en welke concrete zaken bewoners kunnen aandragen voor het nieuwe buurtcontract voor Hart van Heemskerk. De buurtgesprekken zijn niet bedoeld om meldingen of klachten door te geven. Hiervoor kunnen bewoners dagelijks tijdens kantooruren het gemeentelijke buurtmeldingnummer 256800 bellen.

Nieuw buurtcontract in mei
In mei wordt een nieuw buurtcontract voor Hart van Heemskerk gepresenteerd. Het bewonersonderzoek dat de grondslag vormt voor het buurtcontract, ging in november 2006 van start in de vorm van een schriftelijke enquête die huis aan huis werd verspreid. Meer dan 700 mensen vulden het enquêteformulier in. Tweede onderdeel van het bewonersonderzoek zijn de eerder genoemde buurtgesprekken, waarbij alle bewoners uit het Hart van Heemskerk in gesprek kunnen gaan met medebewoners uit het projectteam en met vertegenwoordigers van de gemeente en haar contractpartners (Welschap, politie, ReinUnie en WOONopMAAT).

---