Gemeente Hilversum

Randvoorwaarden bioscoop Kapelplaats

5 maart 2007
De nieuwbouw voor de bioscoop aan de Kapelplaats krijgt een eigen identiteit die past binnen de architectuurtraditie van Hilversum. Dat staat in de randvoorwaarden die het college van burgemeester en wethouders in de startnotitie voor de ontwikkeling van de Kapelplaats heeft vastgesteld. Het terrein tussen de Kapelstraat, de Langestraat en Gooiland is op dit moment in gebruik als parkeerplaats. Daarnaast staan er drie woningen.

In 2006 is door de commissie Stad besloten om de Kapelplaats aan te wijzen als toekomstige plek voor een bioscoop. De Eurobioscoop moet weg aan de Naarderstraat omdat het achterliggende marktplein, het Langgewenst opnieuw wordt ingericht. Hilversum heeft een regiofunctie, ook op het gebied van uitgaan. En daarbij past een breed filmaanbod. Vandaar dat er voor gekozen is om twee bioscopen in Hilversum te houden. De Kapelplaats bleek de meest geschikte locatie, door de ligging in het centrum en de nabijgelegen parkeergarage Gooiland.

Gevolg van dit besluit is dat de huidige parkeerplekken daar verdwijnen. Ook de bestaande drie woningen op het terrein verdwijnen. De beheerder de Alliantie gaat met de bewoners op zoek naar een andere woning.

Over het ontwerp van bouwplan zal de gemeente intensief contact houden met direct
belanghebbenden. De verwachting is dat de gemeente medio 2007 een eerste schetsontwerp aan belanghebbenden kan presenteren.