Eerste Lachwoordenboek ter wereld


08.03.2007 / 16:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Adr. heinen uitgevers

Adr. heinen uitgevers

Eerste Lachwoordenboek groot succes!

Het zojuist verschenen Lachwoordenboek van taalkundige Wim Daniels blijkt een groot succes, het boek is nu al in herdruk!

Tijdens een Boekenweek met als thema Humor, mag een Lachwoordenboek niet ontbreken. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls stelde het eerste Lachwoordenboek ter wereld samen uit lachwoorden, lachcombinaties, lachuitdrukkingen en lachcitaten.

Achter woorden als Ajaxlach, kloosterlach, lachhuis en seizoenslach gaan verrassende betekenissen schuil die de lezer op zijn minst doen glimlachen. En hoe klinken de Chinese, Duitse en Haagse lach? Wat bedoelen we als we zeggen: Het is kippetjespraat, de haantjes lachen erom? Het boek besluit met citaten van diverse beroemdheden, waaronder Erasmus, Woody Allen, Lucebert, Jacques Brel en Godfried Bomans, die zich allen lieten inspireren door de lach.

Genoeg stof tot lachen dus: een glimlach, een schaterlach of zelfs een gouden lach. En vooral geschikt voor mensen die alleen lachen als het Pasen achter hun oren is. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Wim Daniëls is schrijver en taalkundige: hij schreef al diverse vrijmoedige woordenboeken, waaronder het Duoboek, Brabants mooiste woord, Nederlands Mooiste Woord en het Groot Dierenwoordenboek.


------------

Voor de redactie: De auteur is beschikbaar voor interviews.

Technische gegevens
Titel: Lachwoordenboek
Auteur: Wim Daniëls
Uitgeverij: Adr.Heinen Uitgevers, s-Hertogenbosch
Omvang: 168 pagina's, paperback
ISBN: 9789086800469
Verschijnt: reeds verschenen
Winkelprijs: euro 9,95

Voor meer vragen, een recensie-exemplaar of beeldmateriaal: Adr.Heinen Uitgevers, s-Hertogenbosch, tel: 073-6890681 / 06-45178320; e-mail: uitgevers@selexyz.nl)