Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 8 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 08-03-2007

Met: schietpartij Tilburyplein, verwarde man en winkeldiefstal

Schietpartij Tilburyplein

Purmerend, woensdag 7 maart 2007, 18:50 uur.

De politie onderzoekt een schietincident waarbij een 26-jarige Purmerender gewond is geraakt. Op het Tilburyplein zou het slachtoffer woensdagavond tegen zeven uur met een vuurwapen in de arm zijn geschoten. Het slachtoffer is vervolgens op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De politie kreeg daar te horen dat de Purmerender door een vriend was beschoten. De politie ging vervolgens naar de mogelijke verblijfplaats van de verdachte op het Tilburyplein. Er werd een ruime afzetting gemaakt en het arrestatieteam werd ingezet om de woning te betreden. De verdachte, een eveneens 26-jarige Purmerender, werd hier niet aangetroffen. De afdeling Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar sporen. Het slachtoffer heeft een specialistische spoedoperatie ondergaan. Er is een rechercheteam geformeerd dat op zoek is naar de vermoedelijke dader.

Inbraak eetcafé

Wormerveer, woensdag 7 maart 2007, 16:03 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een eetcafé aan de Kerkstraat bij de Noordsterweg. Men kwam binnen door een raam aan de zijkant in te slaan. De zaak werd doorzocht en er werden onder meer beeldschermen, drank en een beamer gestolen en koelkasten en vriezers werden opengezet achtergelaten. Vermoedelijk heeft de inbraak plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. Forensische Opsporing onderzoekt de achtergelaten sporen.

Winkeldiefstel

Zaandam, woensdag 7 maart 2007, 16:23 uur.

De politie heeft een 18-jarige vrouw en een 39-jarige man, beiden woonachtig in Eindhoven, aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. De politie werd door personeel van een kledingwinkel aan de Gedempte Gracht getipt dat het tweetal daar een week eerder een groot aantal broeken had weggenomen. Van deze diefstal waren camerabeelden beschikbaar. De verdachten werden aangehouden en een geprepareerde tas werd in beslag genomen. Zij hebben allebei een flink strafblad wegens diefstallen door het gehele land. Voor de man een, veelpleger, stond nog een vonnis open van 42 dagen gevangenisstraf. Beide verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld en er wordt onderzocht of zij voor meer diefstallen verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Fietsendieven

Purmerend, woensdag 7 maart 2007, 16:03 uur.

De politie heeft twee jongens uit Purmerend van 15 en 13 jaar oud aangehouden als verdachten van een fietsdiefstal. Bij het winkelcentrum aan het Leeuwerikplein was een damesfiets gestolen en er werd een signalement opgegeven van de twee daders. Surveillerende agenten troffen twee verdachten, die voldeden aan de signalementen, aan op de Mr. P.J. Oudlaan. De fiets werd in een park afgesloten aangetroffen. De sleutel van het slot werd in de fouillering van één van de verdachten gevonden. Beide jongens werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Fiets te water

Wormerveer, woensdag 7 maart 2007, 16:44 uur.

Een 19-jarige man uit Zaandam is door de politie aangehouden omdat hij volgens een getuige een fiets in het water had gegooid op de Noorderstraat. De man gaf in verhoor het feit toe. De fiets, een paars/zwart overgespoten opoefiets, is door de politie opgevist en veilig gesteld aan het bureau. De verdachte werd na verhoor ingesloten omdat er nog een vonnis voor hem openstond waarvoor hij bij niet betalen elf dagen vast moet zitten.

Inbraken bedrijven

Koog aan de Zaan, donderdag 8 maart 2007, 09:55 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar inbraken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Lagendijk. Diverse binnendeuren, die toegang verschaffen tot de verschillende bedrijven, werden opengebroken door de sloten te forceren. Er werd onder meer beeldschermen, cosmetica en geld weggenomen. Men is het gebouw vermoedelijk binnengekomen door de toegangsdeur die niet was afgesloten omdat er in één bedrijf nog activiteiten waren. De diefstallen moeten hebben plaatsgevonden tussen woensdagochtend half elf en donderdagochtend half tien.

Verwarde man

Purmerend, donderdag 8 maart 2007, 10:25 uur.

De politie heeft in de Halmstraat onderhandelaars en een arrestatieteam ingezet om een verwarde man te overmeesteren. Een 38-jarige man dreigde zichzelf iets aan te doen. De onderhandelaars hebben getracht de man te bewegen mee te gaan maar na zijn herhaalde weigeringen werd hij tegen half drie door het arrestatieteam overmeesterd en meegenomen naar het politiebureau. Er is niemand gewond geraakt en er werden geen strafbare feiten gepleegd. Voor de man wordt hulpverlening ingeschakeld.