AutoRai

Bezoek het congres

Kom met de trein

naar de AutoRAI 2007

Nieuws

Volkswagen Golf Variant debuteert in Genève

(3/1/2007)
Op de autotentoonstelling van Genève (8-18 maart) viert de nieuwe Golf Variant zijn wereldpremière. De nieuwste generatie van deze extra ruime en veelzijdige Golf is kort daarna ook op de AutoRAI in Amsterdam te zien. De levering begint in juni aanstaande.

De Volkswagen Golf Variant is een succesnummer: van de twee voorgaande generaties werden er (sinds 1993) in totaal ruim 1,2 miljoen verkocht. Net als zijn voorgangers biedt ook de nieuwe Golf Variant weer veel bagageruimte bij compacte afmetingen â de totale lengte van de auto bedraagt 4,56 meter. Met de achterbank in normale positie bedraagt de inhoud van de bagageruimte al 468 liter, uit te breiden tot 520 liter door de vlakke laadbodem te verwijderen. Door de achterbank in zijn geheel neer te klappen wordt de inhoud vergroot tot 1.550 liter.

Eigen stijl, uniek motoraanbod
Ook de nieuwe Golf Variant heeft weer een heel eigen stijl. Daarbij vallen vooral de achterlichten op. Deze zijn nu compleet in de achterspatborden geïntegreerd. De achterklep is breed en laag uitgesneden en dat zorgt voor eenvoudig in- en uitladen.

De nieuwe Golf Variant is in eerste instantie leverbaar met keus uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Het programma begint met de 75 kW/102 pk sterke benzinemotor en vervolgens is er de 1.4 TSI met 103 kW/140 pk. Deze Golf Variant is voorzien van Twincharger-techniek met turbo én compressor voor maximaal rendement.

Uiteraard is de Golf Variant ook leverbaar met de krachtige en zuinige TDI-motoren. Er is een 1.9 TDI met 77 kW/105 pk, die gemiddeld slechts 5.2 liter diesel per 100 kilometer verbruikt en een 2.0 TDI met 103 kW/140 pk. Met deze motor is de Golf Variant goed voor een topsnelheid van 205 km/h. Toch bedraagt het gemiddelde verbruik van deze uitvoering slechts 5,6 l/100km.

Beide dieselmotoren zijn optioneel voorzien van een dieselroetfilter (DRF). Mede daardoor blijft de C02-uitstoot beperkt: de 1.9 TDI laat 139 g/km voor zich noteren en de 2.0 TDI 148 g/km.

AutoRAI Nieuwsbrief