Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 09-03-2007

Rijden onder invloed

MAARSSEN Op vrijdg 9 maart omstreeks 02.10 uur is een 41-jarige automobilist uit Maarssen aangehouden. De man wordt ervan verdacht gereden te hebben onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs.

Surveillerende politiemensen zagen de Maarssenaar opvallend langzaam met de binnenverlichting aan over de Vogelweg rijden, waarop hij werd gecontroleerd.

De man bleek reeds twee keer eerder te zijn bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn personenauto is in beslag genomen in afwachting van de beslissing van de officier van justitie.

Gordelcontroles

BREUKELEN - Bij een controle op de gordeldraagplicht en op het juist gebruik van kinderzitjes op donderdag tussen 08.30 en 12.30 uur zijn op de Stationsweg en de Heycoplaan 37 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast kregen vier bestuurders een bekeuring voor het niet handenvrij bellen, bij één auto werd een defecte uitlaat geconstateerd en één bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen.

BAAMBRUGGE Bij een controle op de gordeldraagplicht en op het juist gebruik van kinderzitjes op donderdagochtend 8 maart op de Rijksstraatweg was het gordelgebruik 100 procent. De hoogte van de boete voor het niet dragen van de gordel bedraagt 75 euro.

LOENEN Bij de controle daarna op de Rijksstraatweg kregen 23 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel in de auto.

VREELAND Bij een controle donderdagmiddag 8 maart op de Provinciale Weg N201 kregen vier bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

ABCOUDE Bij de aansluitende controle op de Burgemeester des Tombeweg kregen zeven bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

BREUKELEN Bij een controle donderdagmiddag 8 maart tussen 13.30 en 16.00 uur op de Brugoprit kregen 21 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het niet handenvrij bellen.

Klachten over te hard rijden

WOERDEN Op donderdagmiddag 8 maart werd enige tijd met de lasergun gecontroleerd op de Wulverhorstbaan. Wederom waren er klachten gekomen dat automobilisten ter hoogte van de wegwerkzaamheden te hard reden. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km/u. Er werden 14 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Op de Steinhagenseweg werd tussen 08.45 en 09.15 uur met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Hier kregen twee bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u terwijl 50 het maximum is.

Verkeerscontroles

MIJDRECHT/WILNIS/VINKEVEEN Bij controles van het verkeer op de Industrieweg, de Ir. Enschedeweg en de Kerklaan tussen 13.00 en 15.00 uur zijn vijf bestuurders bekeurd omdat zij geen rijbewijs konden tonen, drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen en één bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet handenvrij bellen.