Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 09-03-2007

Politie houdt drugsdealster aan

Vlijmen Donderdagavond is in haar woning in Vlijmen een 48-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht vanuit haar woning te dealen in harddrugs. Eerder deze avond werden in de Marconilaan en op het Plein drie mannen van 41, 46 en 47 jaar en een 45-jarige vrouw, alle uit Vlijmen, aangehouden in verband met het bezit van harddrugs. Zij hadden een hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne bij zich. Alle verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Politie pakt auto-inbrekers op

Oss Vrijdagochtend kreeg de politie de melding van oplettende getuigen dat twee personen in de Gasstraat zouden inbreken in geparkeerd staande autos. Ter plaatse konden de agenten met behulp van signalementen de verdachten aanhouden. De 15-jarige verdachten uit Nijmegen en Wijchen staan bij politie en justitie bekend als veelpleger. Beiden zijn voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Verdachten heling GSM aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in de Chr. Huygensweg twee mannen aangehouden op verdenking van heling van een gestolen telefoon. De GSM zou eerder die dag zijn weggehaald uit een woning aan de Voltastraat. De 41- en 36-jarige Bosschenaren zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Illegale vreemdelingen

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn bij controles van de vreemdelingenpolitie in totaal drie personen staande gehouden. In horecagelegenheden in de Hildebrandstraat in s-Hertogenbosch en Achter de Drieberg in Rosmalen werden drie mannen, in de leeftijden van 22, 26 en 46 jaar met vermoedelijk de Chinese nationaliteit, aangetroffen die zich niet konden legitimeren. Zij zijn voor nader onderzoek naar hun identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie overgebracht naar het politiebureau.

Politie houdt man aan na vernielen auto

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Markt een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had zojuist in de Orthenstraat een deuk geschopt in de deur van een auto. Met behulp van signalementen kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Politie houdt vijf verdachten openlijke geweldpleging aan

Vught Donderdagavond zijn in hun woning in de Van den Elsenstraat vijf personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht korte tijd eerder hun buren te hebben mishandeld in diens woning. De 37-jarige vrouw en de 38-jarige man liepen als gevolg van de mishandeling onder andere letsel op aan hun hoofd. Zij zijn per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten, drie mannen in de leeftijden van 20, 22, en 52 jaar en een 47-jarige vrouw uit Vught en een 26-jarige man uit Oijen zijn ingesloten in het politiebureau.

De aanleiding van deze mishandeling zou een reeds langer lopende burenruzie zijn.

Man aangehouden

Grave In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding van bewoners van een woning aan de Jan van Cuykdijk dat er een onbekende man zich verdacht ophield bij hun woning. De gearriveerde agenten troffen een 22-jarige man uit Wijchen in kennelijke verwarde toestand aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Politie neemt slagwapen in beslag

Veghel Donderdagmiddag is op de Markt in Veghel een 31-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Na controle door surveillerende agenten bleek de automobilist een wapenstok in zijn auto te vervoeren. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De wapenstok is inbeslaggenomen.

Politie houdt doorrijder aan

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is in de Zesde Donk een 19-jarige automobilist aangehouden. Verschillende getuigen zagen dat de man tegen een geparkeerd staande auto aanreed in de Zesde Donk en vervolgens is doorgereden. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de man enkele ogenblikken later voor zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Brand bij woning

Oss Donderdagavond kreeg de politie de melding dat er brand was uitgebroken in een fietskar bij een woning aan de Zwaluwstraat. Een container vatte eveneens vlam. De inmiddels gewaarschuwde brandweer heeft de brand kunnen blussen. De brandweer en politie vermoeden dat er sprake is van brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie pakt huiselijk geweld aan

s-Hertogenbosch Vrijdagochtend is in het ziekenhuis in s-Hertogenbosch een 28-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder deze ochtend zijn vrouw te hebben mishandeld. De 24-jarige vrouw liep als gevolg van deze mishandeling dusdanig letsel op dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De verdachte is door de politie aangehouden en op het politiebureau voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.