Gemeente Heerenveen


---


---

Eerste kievitsei in gemeente Heerenveen gevonden

Hennie van der Heide (46) en Piet van der Brug (47) waren vanmorgen (9 maart) de gelukkige vinders van het eerste kievitsei van dit jaar in de gemeente Heerenveen. De heren uit Oude- en Nieuwehorne vonden een zogenaamd ÂTwatsje in de Tjongervallei. Om 8.15 uur meldden zij deze vondst officieel aan de gemeente. Burgemeester Peter de Jonge nam het ei om 10.00 in ontvangst.

Hennie van der Heide (46) en Piet van der Brug (47) waren vanmorgen (9 maart) de gelukkige vinders van het eerste kievitsei van dit jaar in de gemeente Heerenveen. De heren uit Oude- en Nieuwehorne vonden een zogenaamd `Twatsje' in de Tjongervallei. Om 8:15 uur meldden zij deze vondst officieel aan de gemeente. Burgemeester Peter de Jonge nam het ei om 10:00 in ontvangst. Hennie en Piet zijn fervente aaisykers. Zij hopen al sinds hun jonge jaren het eerste ei van het jaar te vinden. "Dat is dochs in hichtepunt wêr't jo altyd op hope." Hoewel Hennie feitelijk de eerste was die dit nestje in het oog kreeg, zien de beide heren de vondst toch als een gezamenlijke prestatie. Ze zoeken al jaren samen en het ene jaar ziet de één het eerste ei liggen en het andere jaar de ander. Eerder al vonden ze een keer het tweede kievitsei in de gemeente en ze waren ook al eens derde. Dit jaar betekent de bekroning op hun zoekwerk. Hun volgende doel is natuurlijk om het eerste ei van de provincie te vinden! Burgemeester Peter de Jonge nam de twee eitjes in ontvangst en testte de versheid ervan in een bakje water. Een ei van vorig jaar zou blijven drijven, maar deze exemplaren zonken als bewijs van het feit dat ze net gevonden waren. De burgemeester overhandigde de vinders volgens traditie EUR 15 uit zijn eigen portemonnee, een oorkonde en een bos bloemen. Daarnaast kregen ze een boek over landgoederen op boerderijen.
Hennie en Piet zijn ontzettend blij met hun vondst en willen deze nog uitgebreid gaan vieren. Burgemeester Peter de Jonge eet dit weekend een heerlijk kievitseitje op brood!


---