Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen, 09-03-2007

Politie vordert rijbewijs in
ERM - Vrijdagmorgen controleerde de politie op snelheid aan de N34. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Een 38-jarige bestuurder uit Harderwijk werd betrapt toen hij daar met een snelheid van 171 km/uur (na correctie) reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-119706)

Agenten houden scholier met boksbeugel aan
MEPPEL - Vrijdagmorgen hebben agenten een 15-jarige scholier uit Staphorst aangehouden. De knaap was in het klaslokaal van zijn school in het bezit van een boksbeugel. De boksbeugel is een wapen in de zin van de Wet Wapens en Munitie. Het wapen is in beslag genomen en tegen de scholier is proces-verbaal opgemaakt. (07-119695)

Vrouw met rollator aangereden
EELDE - Vrijdagmiddag raakte een 90-jarige vrouw uit Eelde gewond toen zij werd aangereden. Zij liep achter haar rollator over het voetpad van de Brouwersteeg. Een 48-jarige automobilist reed achterwaarts een erf af waarbij hij de vrouw niet zag en haar aanreed. Zij kwam te vallen en liep daarbij een hoofdwond op. Zij werd per ambulance naar het UMCG overgebracht. (07-119787)

Politie vindt hennepkwekerij
ASSEN - Na klachten uit de buurt over geluid van stromend water en vochtige plekken in de muren gingen agenten poolshoogte nemen in een woning aan het Papayapad. De bewoners waren niet thuis waarop een ruitje werd ingeslagen. De gehele woning stond onder water doordat de douchekraan liep. Behalve de wateroverlast troffen de agenten op twee slaapkamers en de zolder een hennepkwekerij aan met bijna 40 planten. Alle planten en de gehele installatie werden in beslag genomen. De benodigde stroom werd buiten de meter om afgetapt. De bewoner was niet thuis en zal later door de politie worden gehoord. (07-119720)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 451280.